Vaše priče

ĐIKIĆ O HAPŠENJU "BOŠNJAKA": Bolje nestati zbog poštenja, nego opstati kao lopov

Bune se u BiH mnogi zbog hapšenja "Bošnjaka": Krvna zrnca osumnjičenim za korupciju broje reis-ul-ulema Husein efendija Kavazović, predsjednik SDA Bakir Izetbegović i njegove stranačke kolege. Nakon hapšenja vijećnika iz njegove stranke Elvisa Hadžića kritikama se pridružio i predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić. Odličan i kratak komentar na sve dao je Tarik Đikić koji prenosimo u cijelosti.

Bošnjaka ima dovoljno da mirne duše mogu pohapsiti sve svoje kriminalce i i dalje će imati dovoljno predstavnika u vlasti i na javnim funkcijama.

Štaviše, kada pohapse kriminalce i riješe se korupcije i lopovluka, neće biti ništa manje sposobni za politiku ili odbranu, već naprotiv, bit će i moći će neuporedivo više i jače.

To što Srbi ili Hrvati ili bilo ko treći ne hapsi svoje zlikovce, to nikako ne znači da mi trebamo mirno sjediti i podržavati svoju bagru, niti će njih njihovi zlikovci ojačati, niti se mi bez rješavanja i iskorjenjivanja ovog zla možemo nečemu nadati.

Kriminal i korupcija postojat će do kraja svijeta, ali narod koji misli da je to u redu, nema budućnost i nema nadu da će ikada biti bolje.

Uvijek ću, kao čovjek reći, bolje je nestati zbog poštenja, nego opstati kao varalica i lopov. Neka svako, pa i svaki narod, radi što misli da je ispravno, na kraju krajeva ipak sve dođe na naplatu.

Povezani članci