Društvo

Tropske vreline učinile su da ledene planinske rijeke nisu više toliko ledene, pa sve više Fočaka spas od vrućina pronalazi na kupalištima na Drini i Ćehotin.

Policijski službenici istražnog tima "FAST", Državne agencije za istrage i zaštitu ( SIPA) juče su na osnovu međunarodne potjernice, na području Ljubuškog slobode lišili jedno lice.

Redovito se prije gužvi na granicama tijekom ljetnih mjeseci sastane Mješovito povjerenstvo za praćenje provođenja ugovora između BiH i RH o graničnim prijelazima. Na graničnim prijelazima na sjeveru u Gradiški i jugu u Doljanima i Bijači tijekom protekloga dana povremeno su se stvarale veće gužve pri prelasku granice, piše Večernji list BiH.

Pismo Udruženja žrtava i svjedoka genocida, Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa", Udruženja "Žena podrinja", Udruženja "Majke Srebrenice" i Udruženja "Žene Srebrenice" upućeno je nakon što je delegacija EU u utorak u Bratuncu položila cvijeće na srpskom vojničkom groblju
 

Grad Zenica objavio je međunarodni javni poziv za iskazivanje interesa za kupovinu kompleksa/nekretnina bivšeg Zeničkog odmarališta u mjestu Duće, Općina Dugi Rat u Hrvatskoj.

Emir Tahirović (48) iz Bosne i Hercegovine, nastanjen u Švajcarskoj, ponovo će se pojaviti pred švajcarskim sudom u pokušaju da spriječi deportaciju zbog prevare socijalnog osiguranja.

Elvis Ćustendil, policijski službenik MUP-a TK, osuđen je na 25 godina za ubistvo Amre Kahrimanović koje je izvršio 7. februra ove godine u tržnom centru na Brčanskoj Malti.

Iz firme Trasa d.o.o ne kriju da su EU istražitelji bili kod njih kakko bi provjerili navode iz prijave o zloupotrebama u JP Autoceste F BiH. Ova firma je uz prateću dokumentaciju koja sve potkrepljuje, prijavljuje teška zloupotreba odnosno zamjena ponude za posao nadzora, a koja je dovela do izbora, do tog momenta, drugorangiranog ponuđača! Ko je na dionici Ozimice – Poprikuše, koja tek treba da se gradi, zamijenio ponude? O svemu je obaviještena SIPA, ali i OLAF. Tužilaštvo ZDK formiralo je predmet.

Ceremonija povodom završetka probijanja najdužeg tunela na Koridoru Vc - tunela Golubinja (3.610,3 metra), čime će biti završeni radovi na iskopu duž lijeve cijevi tunela, bit će upriličena danas kod Nemile.

Iz kompanije Igman iz Konjica su objavili da su u prvih šest mjeseci 2024. godine proizveli i prodali municiju u vrijednosti od 91 milion KM.