Društvo

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, donijelo je Odluku o osnivanju Državne komisije za granicu Bosne i Hercegovine, u skladu sa Zakonom o graničnoj kontroli, nakon što je prethodnom sazivu istekao mandat.

Nakon što je Regulatorna komisija za energiju FBiH (FERK) odbila prijedlog o posebnom cjenovnom modelu s tri tarife, koji nije predviđao poskupljenje za najveći dio kupaca (oko 60 posto), Javno preduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine uputilo je regulatoru prijedlog za linerano povećanje cijena električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja, saopćeno je iz ovog preduzeća.

Bivši načelnik Sektora kriminalističke policije MUP-a KS Emir Efendić oglasio se nakon što je Tužilaštvo KS sklopilo sporazum o priznanju krivice sa Markom Trifkovićem, jednim od optuženih za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Policijski službenici PU Banjaluka provode veliku akciju usmjerenu na hapšenje i procesuiranje kriminalne grupe osumnjičene za trgovinu drogom.

Izgradnja Muzeja odbrambeno-otadžbinskog rata u Palama započeta je 2020.godine. Slučajno ili ne nepunih mjesec dana prije Lokalnih izbora. Kamen temeljac za izgradnju objekta položili su tadašnji član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i načelnik opštine Pale Boško Jugović.

Dok se Hercegovina često sablažnjava nad femicidima u zemlji i regiji, smatrajući da su pošteđeni ekstremnih slučajeva obiteljskog nasilja, statistike pokazuju da je nasilje u porastu.

Pripadnici MUP-a RS jutros su izveli veliku akciju hapšenja pedofila. Akcija ima kodni naziv “Network”.

Kako javljaju hrvatski mediji, propao je zagrebački restoran Inst@food, koji je u medije širom regije dospio zbog mljevenika, odnosno svojevrsnih hrvatskih ćevapa.

Proteklog vikenda u Čitluku bilo veselo. Ispred caffe bara “Dinamo” u centru mjesta proslavljala se titula nogometnog šampiona HNL-a.

Dok je prethodnih godina tuzlanski aerodrom obarao rekorde u broju prevezenih putnika i broju aviolinija, ove godine sasvim druga slika. U ljetnom redu letenja ovog aerodroma trenutno su samo tri destinacije.