Politika

Skupština opštine Bratunac treba pod hitno da razriješi dužnosti svog potpredsjednika Vehida Dedića zbog njegovih izjava o učešću u ratu, te mu zabraniti svaki javni rad i nastup, izjavila je predsjednica Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić.

Slobodan Vasković gostovao je u programu Face TV.  Kazao je kako Niko ne zna koliko je Dodik imovine prodao, za šta ju je založio! "On nema kinte, švorc je! Fale mu milijarde”, ističe Vasković!

Aleksandar Popov, direktor Centra za regionalizam iz Novog Sada gostovao je u programu Face TV. Kazao je da je „Dodik Vučiću teret! BiH je protektorat! Ovo je bolesno stanje! Vulin u sred Banja Luke govori o srpskom svijetu i ujedinjavanju srpskih država! Niko nije odreagovao na to“!

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je u Berlinu s kancelarom Savezne Republike Njemačke Olafom Scholzom.

Zamjenik premijera Federacije BiH i federalni ministar razvoja poduzetništva i obrta Vojin Mijatović dobitnik je ovogodišnje zlatne nagrade „GlobalLocal“

Na stolu ispred direktorice Eichhorst i predsjednika SNSD-a moglo je biti svega, od prijetnji do obećanja, a pitanje je da li je ponovo dogovorena razmjena 

Na javni poziv za pomoć Evropske unije za subvencioniranje energenata prijavilo se više od 216.360 domaćinstava u kojima živi 429.066 pojedinaca, a prema prvim rezultatima pravo na pomoć ostvarilo je 152.488 domaćinstava, kaže federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

Nedžad Ćosović je Sudu u Sarajevu podnio krivičnu prijavu protiv Bakira Izetbegovića, Sakiba Softića, Amira Ahmića i još 13 funkcionera SDA. Među tih 13 SDA-ovaca, Ćosović je, po svojim saznanjima, svrstao i bivšeg reisa Mustafu Cerića. Krivična prijava se laički može prevesti i svesti na samo pet riječi - izdaja države BiH.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je danas na, kako navodi, "tvrdnje odbrane optuženika Milorada Dodika kako federalni ministar unutrašnjih poslova, ministar odbrane BiH, Ambasada SAD u BiH i Ambasada Velike Britanije u BiH svojim izjavama vrše pritisak na Sud Bosne i Hercegovine u krivičnom predmetu koji se vodi protiv optuženog državljanina Bosne i Hercegovine Milorada Dodika".

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu (Hrvatska) službeno je pokrenuo istragu protiv dviju osoba – bivše ministrice i bivše zaposlenice hrvatskog Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) – zbog zlouporabe položaja i ovlasti.