Kultura

Reporteri portala Ljudski.ba svjedočili su glazbenom spektaklu za pamćenje.

U mračno vrijeme ratnih strahota na Balkanu izazvanim agresijom Srbije na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, bilo je i svijetlih primjera ljudskosti.

Na kraju predstave Tarik je dijelio svojoj publici u prvim redovima „recepte“, kao i inače, ali gradonačelnik i supruga su svoj odbili, a ubrzo i otišli.

U Živinicama je u subotu regionalno poznati glumac i voditelj Tarik Filipović nastupao sa svojom predstavom "Sex i glad" gdje je došlo do incidenta u kojem je glavnu ulogu imao načelnik Grada Živinice Began Muhić (SDA).

U povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u Galeriji „GM“ u Tuzli, u subotu, 25. novembra 2023., sa početkom u 12 sati, bit će održana promocija dvije nove knjige Fatmira Alispahića.

U susret nadolazećem Danu državnosti Bosne i Hercegovine, kao i godišnjici obilježavanja Prvog zasjedanja AVNOJ-a, Muzej Unsko-sanskog kantona priprema niz aktivnosti kako bi obilježio ove značajne datume.

Bosanskohercegovačka i regionalna muzička zvijezda Dino Merlin priredio je večeras pravi spektakl u "Štark Areni" u Beogradu, glavnom gradu Srbije, a koncert je otvorio pjesmom "Da šutiš", koju je publika ispratila gromoglasnim aplauzom.

Povodom obilježavanja 562. obljetnice krunidbe posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića, Javna ustanova “Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca” priredit će danas kulturni program kojim će na simboličan način obilježiti tu značajnu obljetnicu.

Srbijanski pisac i sociolog Stefan Simić je podijelio možda najljepši tekst o preminulom velikom glumcu Žarku Lauševiću. Prenosimo ga bez izmjena.

Brojne javne ličnosti su se oprostile od prijatelja i kolege, glumačke legende Žarka Lauševića, a sada se povodom njegove smrti oglasio i Rade Šerbedžija.