Vaše priče

Šest poslanika i poslanica u Klubu Naša stranka u Parlamentu FBiH sutra će glasati o izboru sudije Ustavnog suda BiH. Znam da ovo nije samo vaša odluka i da ste instrukcije dobili od rukovodstva NS. 

Edin Osmančević, ugledni Banjalučanin iz Švedske, javio se redakciji portala Ljudski.ba u namjer da prokometira istupe SNSD-ovog ministra Alena Šeranića.

Ugledni Banjalučanin iz Švedske, Edin Osmančević, javio se redakciji portala Ljudski.ba u namjeri da prokomentira istup predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na Generalnoj skupštini UN-a, gdje je usvojena Rezolucija o genocidu u Srebrenici.

Politički analitičar i bivši BiH diplomata Slobodan Šoja osvrnuo se na ono što Rezolucija o genocidu po njegovom mišljenu može dionijeti u BiH.

Negiranje ili relativiziranje genocida po definiciji o genocidu je posljednja faza izvršenja genocida! Prije usvajanja rezolucije o danu sjećanja na genocid u Srebrenici ’95, kada je ubijeno 8372 ljudi, čiji je jedini ‘grijeh’ bio što su se rodili u ‘pogrešno vrijeme’ na ‘pogrešnom mjestu’ kao pripadnici ‘pogrešne etnije’ i ‘pogrešne religije’, vratimo stvari malo unazad.

Ugledni Banjaučanin iz Švedske, Edin Osmančević, javio se redakciji portala Ljudski.ba kako bi prokomentirao najavu koja je stigla od strane predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika.

Priča o forsiranju Čovićevog kandidata u Ustavni sud BiH i razlozima zašto je i čime ucijenjena vlast Trojke da ovo čini je sve jača.

Komentar je dao i lider Platforme za progres Mirsad Hadžikadić, čije saopćenje prenosimo u cijelosti:

Centralna izborna komisija BiH usvojila je odluku o primjeni pilot projekta za lokalne izbore u BiH, a koja podrazumijeva uvođenje skenera i novih tehnologija na pojedina biračka mjesta.

Ne treba Aleksandar Vučić čekati četvrtak, kada se glasa za Rezoluciju o počinjenom genocidu u Srebrenici, da bi se saznalo ko jeste, a ko nije, prijatelj Srbije, poručio je Miro Lazović, bivši predsjednik Skupštine Republike Bosne i Hercegovine u svojoj reakciji na Facebooku.

Ratna agresija kao i svi prethodni ratovi u svijetu je služila za pljačku. Što privatne, što državne imovine. Carla del Ponte prikri dokaze o umiješanosti Srbije u genocid u Srebrenici, a korumpirani bh političari na to zažmiriše sa oba oka. Pljačka stoljeća ostade bez reparacije, odnosno ratne odštete. Ista se mjeri u stotinama milijardi EUR prema našoj državi, a samim tim i njenim građanima.