Sport

Judo je danas jedan od najpopularnijih i najkompleksnijih borilačkih sportova u svijetu, a njegova popularnost proširila se uveliko i na Hercegovinu, tačnije Mostar.

Haris Tabaković (29) postigao je dva gola u remiju Herthe i Kiela (2:2).

Na Evropskom prvenstvu u streljaštvu za seniore/ke u Gyoru u Mađarskoj, najbolja bosanskohercegovačka takmičarka, osamnaestogodišnja Farah Oneščuk, pogodila je 627,7 krugova i u konkurenciji od 90 takmičarki zauzela 27. mjesto te osvojila novih 412 bodova za Olimpijsku rang listu.

Hokejaši Bosne i Hercegovine pobjedom na ledenoj plohi u dvorani "Mirza Delibašić nad Sjevernom Korejom izborili su prvo mjesto i plasman u viši rang, Svjetsko prvenstvo Divizije IIIA.

Nogometni savez Alžira je na zvaničnoj stranici potvrdio imenovanje Vladimira Petkovića te saopćio će detaljnije informacije biti poznate na press konferenciji u ponedjeljak.

 

Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je rezultatom 9:2 nadigrala Singapur u 4. kolu Svjetskog prvenstva 3. B divizije koje se održava u Sarajevu. Zmajevi su tako ostali u borbi za prvo mjesto koje vodi u viši rang svjetskog hokeja.

Novom pobjedom, reprezentacija BiH zauzima drugo mjesto na tablici nakon trećeg kola.

Nova sezona u najjačem rangu američkog fudbala (MLS) je počela, a Esmir Bajraktarević (18) je odigrao odličnu utakmicu u dresu New Englanda.

U21 reprezentativac BiH Aleksandar Kahvić (20) postigao je prvi gol u dresu Železničara u Superligi Srbije.

Reprezentativka Bosne i Hercegovine i član Karate kluba "Glasinac" sa Sokoca Isidora Borovčanin osvojila je danas bronzanu medalju u disciplini kate na Prvenstvu Balkana koje se održava u Podgorici.