Vaše priče

MIJATOVIĆ NAJAVLJUJE KRAJ: Fijasko Vučićeve politike, bili i "rođaci sa sela" iz RS-a

Potpredsjednik SDP-a i Vlade F BiH Vojin Mijatović osvrno se na večerašnje proteste u Srbiji koje organizovao Aleksandar Vučić. Bio je tamo očekivano i Milorad Dodik, predsjednik RS-a. Mijatović sve vidi kao poraz njihove politike. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Večeras u Beogradu potpuni fijasko loše “srpske politike” koju prvenstveno vode Vučić i Dodik.

Zapravo svi su večeras mogli vidjeti svu tugu takvih politika, ali i činjenicu da sama Srbija ne želi ići tim putem, a pogotovo Beograd. Od najave istorijskog skupa, do za Srbiju, malog broja ljudi koji su silom dovučeni kolonama autobusa.

Dodik je pokazao da je sa svojom opozicijom samo poslušnik Vučićeve politike i ništa drugo. Vučić im je po stoti put pokazao da su samo “rođaci sa sela” i da zapravo njemu služe samo za potkusurivanje dok se ne riješi trajni status Kosova.

Kao i sve pogrešne politike koje sopstveni narod dovedu pred kolaps, poziva se na “jedistvo”, isti taj pristup možemo vidjeti od Dodika poslednjih godina, ali i kod onih koji se sami nazivaju ekskluzivnim predstavnicima bošnjačke politike u BiH.

Odgovor za kolaps i kriminal i korupciju, daje se lažnim pozivom za “jedinstvom jednog naroda”, ista matrica i u Beogradu i Banja Luci i Sarajevu.

Sada sam još sigurniji da bosanskohercegovačka politika ima velike šanse da zaživi kao državna politika koja će biti prihvaćena na svakom pedlju zemlje.

Pale su lažne matrice “etničkog pattiotizma”, vrijeme je za snažne i zdrave državne politike Bosne i Hercegovine i Srbije u kojima neće biti mjesta za ekstreme iz bilo kog naroda, i u kojima ćemo se poštovati kao susjedne države, uz puno uvažavanje suvereniteta i inegriteta obje države.

Povezani članci