Društvo

MIJATOVIĆ PROTIV ZLOČINACA: Kao Krajišnik nikad neću pristati da ćutim nad progonom i ubistvima mojih Krajišnika

Zbog zabrane mirne šetnje u Prijedoru u povodu obilježavanja "Dana bijelih traka" oglasio se potpredsjednik SDP -a BiH Vojin Mijatović. Ako si istinski Srbin, Bosanac, pravoslavac i hrišćanin ne možeš ostati nijem i ćutati nad svim zlom koje se u tom vremenu dešavalo u i oko Prijedora. Njegovu objavu prenosimo u cjelosti.

Na današnji dan barem treba biti Srbin, Bosanac, pravoslavac, hrišćanin i odati počast komšijama, prijateljima koji su tih nesretnih 90-ih doživjeli progon, zatočeništvo i masovno ubijanje od strane komšija, prijatelja i sugrađana.

Ako si istinski Srbin, Bosanac, pravoslavac i hrišćanin ne možeš ostati nijem i ćutati nad svim zlom koje se u tom vremenu dešavalo u i oko Prijedora.

Mora se osuditi i mora se javno reći, to je zlo, jer sve drugačije nije ljudski.

Oni koji opravdavaju na bilo koji način sva dešavanja tih godina neka stanu pred ogledalo, neka odu u crkvu i ako mogu pred sobom i pred bogom to da opravdaju onda “svaka vam čast”.

Počast žrtvama i njihovim porodicama. Ja kao Krajišnik nikad neću pristati da ćutim nad progonom i ubistvima mojih Krajišnika, ja ću ostati Srbin, Bosanac, pravoslavac, hrišćanin, a ostali kako god želite.

Zabrana mirne šetnje u Prijedoru je sramotan čin i nikako ne doprinosi pomirenju i normalizaciji života.

Biće nam bolje kada budemo bolji ljudi!!!

Povezani članci