Vaše priče

MIJATOVIĆA ZA PREDSJEDNIKA: Dijaspora iz Švedske želi da Vojin Mijatović bude kandidat za Predsjedništvo BiH iz reda srpskog naroda

Bosanskohercegovačka udruženja u Švedskoj su se pismenim putem pismom su se obratila potpredsjedniku SDP -a Vojinu Mijatoviću iz kojeg je jasno da bi voljeli vidjeti njegovu kandidaturu za Predsjedništvo BiH iz RS -a. Bilo bi to prvi put od rata da se iz RS -a za najvišu državnu funkciju kandiduje Srbin koji s ponosom istiće da je Bosanac i Hercegovac.

Pismo iz Švedske prenosimo u cijelosti.

Želimo kao prvo da Vam se zahvalimo na svim aktivnostima koje ste poduzeli, a u cilju mobilizacije bosansko-hercegovačke dijaspore pred naredne opće izbore u Bosni i Hercegovini.


Vaši nastupi i aktivnosti, zajedno sa ostalim kolegama iz Pokreta za domovinu, na promociji građanske države Bosne i Hercegovine, rušenju tabua i zidova nerazumjevanja među ljudima i pravilnom informisanju naišli su na duboko razumjevanje naših građana u Kraljevini Švedskoj.


Mi građani Bosne i Hercegovine, koji živimo u Švedskoj sa zebnjom pratimo pokušaje secesije i prijetnji po suverenitet i teritorijalni integritet naše domovine. Danas smo više nego ubjeđeni da joj mir i prosperitet mogu donijeti samo oni političari koji je vole, imaju kvalifikacije da je vode u budućnost, te imaju vjerodostojan moralni i etički integritet.


S toga Vam se obraćamo sa podrškom Vašoj kandidaturi za predsjednika BiH iz reda srpskog naroda iz bh. entiteta RS.

Povezani članci