Politika

VOJIN MIJATOVIĆ: „Dodik je jasan, ne skriva svoju politiku i ne voli Bosnu i Hercegovinu, ovo je zadnja šansa da okrenemo točak istorije“

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović oglasio se nakon najave sastanaka člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika u Beogradu i Moskvi.

Dodik putuje u utorak u Beograd gdje će razgovarati sa ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovim, slijedi sastanak i sa Vladimirom Putinom.

Dodikova politika je jasna, kod njega nema skrivanja, on ne voli Bosnu i Hercegovinu i uradiće sve da se BiH raspadne.

Dodik je pokazao unazad 4 godine da može blokirati državu i da može vrijeđati, maltretirati i ponižavati iz Sarajeva, on se ne krije, ne laje iz daljine već iz glavnog grada iz Predsjedništva BiH.

Njegova politika je odvratna, necivilizacijska, ratnohuškačka, ali je vrlo jasan i napreduje u svojim namjerama.

Opozicija, kao i do sada, samo slijedi njegovu igru i svaki put padnu na ispitu koji im on malo - malo postavi : jeste li Srbi ili izdajnici? Oni uvijek pokušaju da budu veći Srbi od njega i vječno ostaju izdajnici i u opoziciji.

Sa druge strane, sada je već vidljivo da bitka za prvog u Bošnjaka kreće ka vrhuncu i da će ta bitka žrtvovati sve i stranke i partije i ideje i na kraju narod, nažalost.

Ono što definitivno nedostaje  i što izgleda nikog ne interesuje jeste bitka za BiH i izbor prvog u Bosanaca i Hercegovaca.

Sad na ovo odmah oni ”pametni” će reći ali Ustav je takav. Istina, ali nema Ustava koji ne može da se promijeni, nema stvari koja ne može da bude drugačija ukoliko je ideja stvaranja društva i nacije iskrena.

Velika većina građana u BiH su Bosanci i Hercegovci, dakle, do građana nije već do politike koja mora iskreno voditi BiH politiku.

Ja ću i dalje po svom, tvrdoglavo bosanski, ne interesuju me bitke za prvog u Srba, za prvog u Bošnjaka, za prvog u Hrvata, ne interesuju me njihove reprezentacije njihovi entiteti i kantoni, interesuje me BiH društvo, svaki građanin ove zemlje i država koju će voditi lideri nacije, a ne torova i etničko-vjerskih plemena.

Pod ovom zastavom niko nije stradao, ova zastava je donijela mir i slobodu, a ovi izbori su posljednja šansa da okrenemo točak istorije, da krenemo naprijed, a ne stalno u rikverc.

Bosanci i Hercegovci, vrijeme je da se prebrojimo u sopstvenoj zemlji, sve je u našim rukama, nemojte da žalimo, poručio je Mijatović.

Povezani članci