Politika

KUCNUO JE ČAS : Snaga Domovine u Norveškoj okupila veliki broj Bosanaca i Hercegovaca, snažna poruka pred oktobarske izbore!

SKUP U OSLU (Foto: Snaga Domovine)

Predstavnici Pokreta "Snaga domovine", jedinstvene probosanske liste u Republici Srpskoj, boravili su proteklog vikenda u Kraljevini Norveškoj.

Delagacija Pokreta, koju su sačinjavali: Edin Ramić (ministar raseljenih osoba i izbjeglica u Federaciji BiH i potpredsjednik stranke SDA), Vojin Mijatović (potpredsjednik SDP)Ćamil Duraković (Moja adresa Srebrenica), Mirsad Duratović (DF, predsjednik skupštine grada Prijedora), Selvid Hurtić (BH Zeleni, predsjednik skupštine grada Doboja), Ahmed Husagić(Pokret "Snaga domovine"), Aleksandar Vuković (SDP, predsjednik gradske organizacije SDP Banja Luka), Armin Hamzić(SDP, predsjednik gradske organizacije Gradiška) su obišli gradove Oslo, Sarpsborg i Sandefjord.

Na tribinama organizovanim za ovu priliku govorili su o važnosti učestvovanja na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini, entitetima Republika Srpska i Federaciji BiH. Na svim skupovima je posebno naglašeno da je pokret "Snaga domovine" formiran kao jedinstvena grupacija stranaka iz BiH, čiji je cilj korjenita promjena društvene i političke situacije u našoj državi. Tokom svih obraćanja i razgovora je naglašeno da se sve dugo željene promjene mogu ostvariti onda kada grupa stranaka koje sačinjavaju pokret bude imala dovoljan broj delegata ili zastupnika u skupštinama, gdje je te promjene jedino moguće obaviti.

Pored ovih tribina, susreta sa našim građanima koji žive u ovom dijelu Norveške, delegacija iz BiH predvođena Edinom Ramićem i Vojinom Mijatovićem posjetila je Parlament Kraljevine Norveške, a domaćini su bili Kari Henriksen Tellef Inge Mørland.

Ovom prilikom su razgovarali o očuvanju mira i stabilnosti, ekonomskom razvoju i daljem napretku BiH ka Evropskoj uniji, što je postavljeno u red prioritetnih pitanja. Predstavnici BiH su upoznali prisutne o stanju u našoj državi, sa posebnim naglaskom na trenutno političko stanje i potrebu za jačom podrškom ekonomskog razvoja BiH, a posebno za očuvanjem mira i stabilnosti.

Bila je ovo prva posjeta ovakve prirode bh. državljanima u Norveškoj od Daytona na ovamo, a građani su od probosanske liste okupljene oko Koalicije za Državu dobili ključne odgovore na pitanje kako i na koji način ostvariti svoja biračka prava, izaći masovno na oktobarske izbore i potpuno promijeniti političke prilike u Bosni i Hercegovini.

Sa skupova u tri norveška grada poslana je jedinstvena poruka: "Domovina se brani olovkom"!

Povezani članci