Politika

MIJATOVIĆ NAKON KLJUČNE ODLUKE VISOKOG PREDSTAVNIKA: U oktobru će pobjediti građanska BiH, a poslije oktobra institucije će raditi za sve građane BiH

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović oglasio se nakon što je visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt donio odluku o finansiranju izbora, rekavši da će izbora biti u oktobru. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

"Danas je Visoki predstavnik u BiH svojom odlukom otklonio i posljednju prepreku za održavanje izbora. Godinu dana tvrdimo da će biti izbora, godinu dana vodimo borbu i sa onima koji su radili sve da izbora ne bude.

Država BiH jeste u blokadi posljednje četiri  godine, ali jedan po jedan padaju oni koji rade sve da naruše suverenitet i teritorijalni integritet BiH.

BiH je blokirana zbog zloupotrebe onih koji vladaju 25 godina državom i kriju svoj kriminal iza Dejtonskih mehanizama zaštite nacionalnih interesa.

U oktobru će pobjediti građanska BiH, a poslije oktobra institucije će raditi za sve građane BiH, a ne za etno-nacionalni interes koji je razorio BiH društvo.

Jedan dan svaki građanin će moći da bira i da bude izabran na cijeloj teritoroji BiH, svidjelo se to ili ne onima koji ne bi politički postojali da im nije Dejtonskih mehanizama blokade!!!

Građanska i evropska BiH znači život i razvoj, sve ostalo je zabluda!!!", zaključio je Mijatović.

Povezani članci