Vaše priče

MIJATOVIĆU PREKIPILO: Naoružani svecima i tradicijom u borbi protiv drugačijeg, a u odbrani kriminala i korupcije

Povodom brutalnog napada na LGBT aktiviste u Banja Luci jedan od rijetkih poilitičara koji je aktivan o objavama i osudi ovog čina je potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović. Njegovu novu objavu prenosimo u cijelosti.

Samo je bitno održavati tenziju i atmosferu linča, kada nisu politički protivnici mogu i novinari, kada nisu pripadnici drugih naroda i vjera, mogu i pripadnici LGBT zajednice, kada nisu intelektualci mogu i strane ambasade, samo je bitno mrziti i sijati strah.

To je slika našeg društva u Republici Srpskoj, to je rezultat vlasti i sve to pod zastavom srpstva, pod pjesmom patriotizma. Naoružani svecima i tradicijom u borbi protiv drugačijeg, a u odbrani kriminala i korupcije.

Ta ista slika je i u drugom entitetu samo je folklor drugačiji i vjerska zavjesa druge nijanse. Takva ista slika samo s malo drugačijim dogmama vlada i u ostatku zemlje.

Na sve sinoć u Banja Luci:

Ćute vjerski poglavari, nestali…

Ćute članovi Predsjedništva, sakrili se…

Ćute u Vijeću ministra BiH, nestali… (sem Duške Jurišić)

Ćute u svim Vladama, sakrili se…

Ćute u svim političkim strankama, sakrili se…(sem SDP i NS)

I možda pobijete i “pedere” i nas koji se ne slažemo sa vašim dogmama, al onda morate dalje, morate se onda pobiti između sebe.

Al kad nastavite s tim ubijanjem onih čije stavove prezirete imajte na umu jednu stvar, među vama je mnogo pripadnika LGBT populacije samo ćutite o tome, pola vas krije najcrnje tajne da vas ne bi osudilo vaše bolesno i dogmatično okruženje.

Pazite samo da kada sljedeći put pošaljete huligane u Banja Luci ili Sarajevu ne prebiju nekog od vaše djece ili porodice.

Ubijate vi sve nas godinama ali vas to ne interesuje, bitno je da vi pljačkate sopstveni narod pod zastavama patriotizma i vjerskih dogmi.

Jebite se bolesnici, poručio je Mijatović.

Povezani članci