Vaše priče

KAKO ZAUSTAVITI DODIKA I VUČIĆA: Đozić ima recepte, pita se koji je bolji

'O kako je lepo biti glup!' Čorba davno odpjevala i nisam im povjerovao, tjerao po svom da ispravljam 'krive Drine'.

Piše: SUAD ĐOZIĆ (ReSTART) za Ljudski.ba

Pokušavao sam ovih dana se distancirati od politike, pokušavao raditi svoj posao, al ne daju. Odem na rafing da odmorim i napunim baterije, zovu me za proteste i kažu da ovih dana neki HDZ-ovac 'sa dna kace' je top tema u bh politici. Kao HDZ zauzima sa tim likom i Ustavni sud BiH narednih 20 do 30 godina i tu nam je kraj.

OK, problem nije malen, ali meni više liči na dimnu zavjesu za ono što sprema dvojac sa kormilarom zvanim SANU. Jedan kaže 'ja moram ići do kraja, nemam drugog izlaza', mada laže, ima izlaz! Oteo je od svog naroda nekoliko milijardi i mogao bi se da hoće odreći barem 5% i vratiti sve dugove od manjeg entiteta (koji je uzgred duplo zaduženiji od većeg, a ima tri puta manje stanovnika).

Drugi iz dvojca najavljuje veće probleme odmah nakon 11 jula, mada je sklon da napravi problem baš na taj datum i na tom mjestu. U prilog istinitosti njegove tvrdnje je i hrpe zemlje na putu iznad Sarajeva (Trebević). Sve podsjeća na barikade '92 na istom mjestu. Očigledno ide se u smjeru onoga što mi je javljeno iz Njemačke

(Ljudski.ba je pisao o tomen u članku https://ljudski.ba/vase-price/dozica-brinu-informacije-iz-njemacke-auf-wiedersehen-bih-bosnjaci-izmedu-hrvatske-srbije-i-baustele)

'Vazduh trepti kao da nebo gori. Sprema se oluja'

Šta raditi? Da li iko išta poduzima, ili se svi bave Vukojom?  Da li će drzavni tužioci, njih 32 opravdati primanja od 5 do 6 hiljada mjesečno i podizati optužnice protiv Dodika ili da to bude kap koja će preliti čašu u njihovom neradu pa da krenemo sa svakodnevnim demonstracijama ispred državnog suda i tužilaštva, sve do njihovog izbacivanja s 'radnog mjesta'?

Ili smo spremni ili trebamo da mirno spavamo kao što su nam poručivali '92. Da li da mi iz ReSTART-a nastavim(o) sa svojim aktivnostima oko reklamnog panoa SVI SMO MI ZORNIĆ koji treba da se provoza po Sarajevu i drugim gradovima.

Da realizujemo plan razmjene nekoliko autobusa punih građana Sarajeva i Banja Luke da i jedni i drugi pojedu ćevape kod domaćina i da na taj način pokažemo da narod nije uz pokondirene milionere koji nam spremaju nove ratove za vlastite interese. Tu lijepu ideju koju su prihvatili i kolege aktivisti iz Banja Luke bi platili sredstvima donatora.

Ili da svi spremamo municiju i našu djecu za njihove interese?

Umoran sam od svega.

Umoran sam i postajem polako glup. Narod treba nastaviti samo opušteno, spremati se za more...

Povezani članci