Vaše priče

UGLEDNI BANJALUČANIN IZ ŠVEDSKE: NE - u moje ime!

Ugledni Banjaučanin iz Švedske, Edin Osmančević, javio se redakciji portala Ljudski.ba kako bi prokomentirao najavu koja je stigla od strane predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika.

Iskreno se nadam da Uprava Memorijalnog centra u Srebrenici neće dozvoliti Predsjedniku bh. entiteta RS Milorad Dodiku da polože vijence žrtvama srebreničkog genocida, kazao nam je Osmančević.

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik izjavio je danas da će u četvrtak, 23. maja sjednica Vlade RS-a biti održana u Bratuncu gdje će položiti vijence srpskim žrtvama iz rata. To je zakazano na dan glasanja o rezoluciji o genocidu u Srebrenici.

Glasanje o rezoluciji o genocidu u Srebrenici će se također održati 23. maja u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u New Yorku.

Podsjećamo što je Dodik rekao:

  "Takođe, tražili smo od Memorijalnog centra u Potočarima da dođemo u Srebrenicu i da položimo vijence žrtvama. Još nismo dobili zvaničan odgovor. Podsjećam da sam već bio u Potočarima i da sam položio vijence i ponavljam da je ono što se desilo u Srebrenici bila ozbiljna greška tadašnjeg rukovodstva. S druge strane, bošnjački političari nikad nisu odali počast žrtvama Srbima".

-“Ljigavost” je karakterna osobina Milorada Dodika što se po ko zna koji put potvrđuje i na ovom primjeru! Srbija, Rusija i vodstvo bh. entiteta RS-a pokušavaju da što više država ubijede da glasaju protiv obilježavanja genocida u Srebrenici na međunarodnom nivou!

Apsolutno sam za pomirenje među narodima i ljudima u BiH a za to treba ISKRENOST i KAJANJE ljudi dobre volje kakvu je nekad pokazao njemački kancelar Willy Brandt kad je kleknuo pred spomenikom ustanku u Varšavskom getu.

U ime žrtava srebreničkog genocida među kojima su i članovi porodice moje supruge NE dozvolite da ljigavci  skrnave Memorijalni centar Srebrenice, poručio je Osmančević.

Povezani članci