Društvo

OD OVČARE DO POTOČARA: Boban, Mirsad, Dražen i Robert trče za mir

Četiri ultramaratonca 12. ultramaratona Vukovar – Srebrenica krenula su od spomenika na Ovčari pored Vukovara na petodnevni ultramaraton dug 227 kilometara prema Potočarima, javlja Anadolija.

Ultramaratonci Boban Pantović i Mirsad Softić, Dražen Ćućić i Robert Kasumović u pet dana, pet etapa, od Vukovara (Ovčara) preko Vinkovaca, Brčkog, Janje i Zvornika do Srebrenice (Potočari) pretrčat će 227 kilometara.

Profesor sporta Mirsad Softić iz Zenice prvi put trči svih pet etapa Ultramaratona, s tim da se prošle godine priključio u posljednjoj etapi u Zvorniku.

„Ovo je najmanje što mogu da uradim za sve nevino stradale žrtve ovog cijelog rata, ne samo podneblja u Bosni. Ovo je utrka mira, želimo poslati poruku mira, da se ovo ne smije ni zaboraviti ni ponoviti te da se prestanu slijediti tekovine koje mogu dovesti do genocida i zločina“, izjavio je uoči Ultramaratona Softić.

Na pojedinim dionicama pridruže se i drugi trkači koji svojim sudjelovanjem žele podržati projekt i na taj način odati počast žrtvama.

Organizator Ultramaratona je Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, a održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine i Grada Zagreba.

Povezani članci