Vaše priče

RATA NEĆE BITI: Šoja raskrinkao huškače i njihove podle sluge

Bivši diplomata BiH i politički analitičar Slobodan Šoja osvrnuo se na proteste i blokadu entitetska linije koja se desila sinoć. Imao je šta poručiti i novinarima.

-Pročitah juče da smo sa novim okupljanjima ostrašćenog naroda gledali generalnu probu za novi rat. Prvo to sigurno nije bila generalna proba već jedna besmislena farsa. Drugo, rata neće biti dok velike sile ne odluče da se dogodi, a to još nije na dnevnom redu. To, nažalost, ne znači da neće biti stavljen jednog dana. Mi sami ga sigurno ne možemo pokrenuti iako ga neki priželjkuju. 

Juče smo samo doživjeli opomenu upućenu onim ljudima koji su još sačuvali razum, a nisu pobjegli iz zemlje, kako bi izgledao novi rat koji priželjkuju mafijaško-politički podlaci, njihove prljave sluge i primitivni polusvijet. Htjeli su nam samo pokazati ko bi bio glavni u novom ratu. Upravo oni i niko više. Oni koji su sve režirali i nahuškali ljude, a ostali nevidljivi i oni što su ih kamere i mikrofoni zabilježeli.

Koga god ste juče vidjeli bilo gdje da želi nešto štititi, pokazati ili dokazati, znajte da ti ljudi smrde na rat i kriminal kao glavni ratni sastojak. 

Dobro je što su Hrvati mudro i razborito željeli ostati po strani srpsko-bošnjačkih bolesnih prepucavanja i što su razgolitili sve te čangrizave čudake, a šteta je što nije bilo dovoljno profesionalnih i mudrih novinara koji bi svojim komentarima ukazali na sav jad ovakvog taborenja i suptilnim riječima umirili ljude i kazali im da se ne trebaju plašiti ovih izvještačenih i podlo režiranih scena.

Pravo novinarsto ne prenosi samo hladno šta se dešava i šta ko govori, već edukuje zbunjene mase. U suštini, ne treba se plašiti ovih bijednih partijskih vojnika koji su dobili nalog da izađu na proteste. Mnogo opasnija je činjenica pred kojom svi zatvaraju oči: zemlja je duboko i preduboko podijeljena.

Umjesto da tražimo način kako da ljude zbližimo, mi izmišljamo nove načine kako da ih udaljimo. Ko je taj ko bi na državnom nivou mogao započeti politiku približavanja naših nacionalnih planina? Ako se već divimo Tvrtku, pokušajmo ga oponašati i svu narodnu energiju usmjeriti u istom pravcu, poručio je Šoja.

Povezani članci