Društvo

VUKOVIĆ SE ZAHVALIO ĐOKOVIĆU: Začepio je usta Dodiku i opozicionim trabantima, Srbi i Bošnjaci mogu zajedno

 Zahvaljujem Novaku Đokoviću na odnosu prema Bosni i Hercegovini kao državi, a samim tim i na podršci politici koju zagovaram i implementiram! Ovo je dio poruke Aleksandra Vukovića, iz Banja Luke.

Zahvaljujem Novaku Đokoviću i što je potpuno otkinuo jezik Miloradu Dodiku i njegovim opozicionim trabantima u Republici Srpskoj, pa ne smiju ni zucnuti kako je izrod srpskog naroda! 

U protivnom, već bi bio najveći izdajnik srpskog naroda zbog toga što:- finansira i otvara teniske terene u srcu Bosne, u Visokom, a ne želi već godinama da dođe na presjecanje vrpce za isti u Banja Luci, u parku Mladen Stojanović ; - punog srca prima plaketu počasnog građanina Visokog, a istu ne želi da primi od davne 2015. godine za Banja Luku ;

- promoviše Sarajevo, te rado prima poklone, zlatnik , monografiju Grada Sarajeva... ; - trenira u Sarajevu, u teniskom centru "Safet Zajko" nazvanom po poginulom borcu Armije Republike Bosne i Hercegovine, odlikovanog Zlatnim ljiljanom ;- pjeva "Cesaricu" od Olivera Dragojevića, pjevača koji se zarekao i do groba održao riječ da nikada neće kročiti nogom u Srbiju ;

Uvažavanje naše zemlje od strane Novaka Đokovića je matrica i temelj budućih dobrosusjedskih odnosa država, Bosne i Hercegovine i Srbije! 

Gledajući niži nivo, tačnije konfesionalne podjedinice u odnosima između Bošnjaka i Srba, istorijski dogovor o uzajamnom poštovanju i dugoročnom miru je ključ stabilnosti i prosperiteta na čitavom Balkanu! 

Kontinuirana državotvorna politika je jedini put do sagovornika-socijeteta koji će se sigurno pojaviti na drugoj strani! Samo moramo izdržati!

Povezani članci