Politika

VUKOVIĆ PODERAO LAGUMDŽIJU: BiH pripada hrabrima a oni su u Pokretu za državu, grobar SDP -a u RS -u treba pojasniti kako se obogatio

Predsjednik Gradske organizacije SDP Banja Luka Aleksandar Vuković novo je ime na političkoj sceni BiH. Iako je prvi put pred kamerama javno nastupio tek nedavno na Face tv svojim objavama privlači mnogo pažnje. Beskompromisan je u borbi za ideju BiH, ne ustručava se koristiti ponekad i neprimjerene riječi da bi iznio svoj stav. Jedno je sigurno sa njim i ekipom koju u RS okuplkja predsjednik SDP BiH Vojin Mijatović u ovom entitetu sve je više BiH.

Ovih dana Vuković se bavio Pokretom za državu, ali i Zlatkom Lagimdžijom, bivšim predsjednikom SDP -a BiH koji se odlučio ponovo aktivirati. Vukoviću to nije sporno, ali jesu stavovi čovjeka koji je prema njegovom mišljenju grobar socijaldemokratije u BiH i koji je davno propustio šansu da ujedini ljude u ovoj državi.

Za Vukovića u ovom trenutku je najvažnija politička stvar Pokret za državu koji na izbore izlazi u RS -u, a čiji nosilac je SDP u saradnji sa SDA. Iako su mnogi osporavali hrabrost nove SDP -ove ekipe da uđe u ovakav politički projekat i da se u Banja Luci bori za BiH Vuković smatra da se sada došlo u fazu u kojoj ih se politički protivnici boje.

Prvo su nas ismijavali- stavili smo zastavu BiH na revere! Potom su nas vrijeđali - razvili smo zastavu BiH u centru Banja Luke! Zatim su nam prijetili, pa su dobili batine - vratili smo Dan državnosti BiH u Banja Luku, u entitet Republiku Srpsku! Onda su nam isporučili krivične prijave - dali smo im ime i prezime budućeg Predsjednika BiH! Nastaviće i dalje! Ne tražim milost, jer i im ni ja milost ne bih i neću dati! U današnjim teškim trenucima, Bosna i Hercegovina samo i može pripasti hrabrima! - poručio je Vuković.

U hrabre ne svrstava Zlatka Lagumdžiju koji se vraća u politiku i dijeli savjete. Pošto ga smatra grobaroim socijaldemokratije u Bosni i Hercegovini koji je SDP BiH u Banja Luci i entitetu Republika Srpska spakovao u mrtvački sanduk osjetio je dužnost  da mu se direktno obrati otvorenim pismom.

Naravno, imate apsolutno pravo da i dalje gradite svoju sveopštu karijeru, pa i da žudite za medijskim publicitetom!

- Iskreno, na tom Vašem respiratorskom putu oživljavanja političke karijere, zaprepašten sam nedostatkom senzibiliteta, pa i odsustvom elementarnog bontona koji bi morali imati na osnovu eminentnih akademskih titula koje neselektivno apostrofirate u zavisnosti od trenutnog nagona i poriva! Vaš kontinuirani transfer blama i sramote ne bi bio sfera mog interesovanja da se nije našao direktno kao prepreka na putu mog političkog djelovanja u SDP BiH i Pokretu za državu, trenutno jedinom državotvornom projektu u Bosni i Hercegovini! - napisao je Vuković.

Smatra da je Lagumdžija već pokazao nedostatak integriteta kroz metafore Tarzanove džungle kojima je ismijavao loš engleski jezik Milorada Dodika. Njegov stav je da to pokazuje kako se radi o političkoj braći koja su na istom nivou.

Na osnovu toga, a pošto ste sami sebi dali funkciju ukazivača na političke procese i pojave u BiH, molim Vas da sa tog spektra vidovnjaka odgovorite na nekoliko pitanja iz opusa Vaših ranih radova i prošlosti!

- Da li su u vrijeme demonstracija i paljenja nekih institucije u FBiH iz centrale SDP BiH u Sarajevu nestale, odnešene dvije velike torbe sa novcem, kešom ?

- Da li su iz sefa otuđene militantne "igračke"?

- Da li ste postali multimilioner sa epitetom istarskog oligarha sa profesorskom platom ili je porijeklo novca, između ostalog, pljačkaški plijen iz "ostavinske mase" Fondacije Adila Zulfikarpašića i Bošnjačkog instituta?

Poštovani profesore, nadam se da ćete odgovoriti na ova pitanja, jer bi trebali znati da ne možete biti reper svijetle budućnosti, a da ne razjasnimo mračnu prošlost, poručio je Vuković.

Povezani članci