Politika

UZETI AVION OD DODIKA: Vuković pozvao Bosance i Hercegovce da kazne bahatu politiku iz aviona u kojem se političari vozaju na njihov račun

Milorad Dodik i Nenad Stevandić se busaju u prsakako imaju ni manje, a ni više svoj avion! To je izazvalo reakciju banjalučkog SDP -a u kojem smatraju da je epizoda sa letom u Brisel pokazala bruku i sramotu domaće politike, ali i obavezu građana da reaguju.

-  Dragi moji Bosanci i Hercegovci van otadžbine, godišnje pošaljete preko 6 milijardi KM u našu zemlju! Kroz sistem PDV-a ste im kupili ovaj avion, pa ste i vlasnici istog! Molim vas da se registrujete i glasate na oktobarskim izborima, pa da uz državu Bosnu i Hercegovinu, vratimo i ovaj avion u svoje vlasništvo! - poručio je predsjednik Gradske organizacije SDP -a Banja Luka Aleksandar Vuković.

Njegov stav je da cirkuska predstava oko biznis klase aviona i levela zabave tokom leta u Belgiju je bila samo uvertira u ovom transferu bruke i sramote kako se trude da predstave i državu Bosnu i Hercegovinu!

Poruka narodu- izabrali ste, tražili ste, platili ste, gledajte, pa tako i konzumirajte svoj izbor! - poručio je Vuković.

Kritički se osvrnuo i na odnos medija prema političarima. Kaže da i dio medija razara ovu zemlju, jer uz malo hljeba i igara, brutalno daju poruku podijeljenosti države, na ove iz Sarajeva i na one iz Banja Luke!

- Za mene lično, npr. SDP BiH nikada neće biti partija samo iz Sarajeva! Ruku na srce, intencija je tu prisutna i servira se intenzivno, ali ipak neće proći!  Federalni mediji se "ubiše" da friziraju tobože jedinstvo i finoću svojih milionera i budžetskih patriota! To što je država Bosna i Hercegovina sa sarajevske sećije upala u fildžan- nema veze i nikom ništa! Mediji iz Republike Srpske su još gori, pa zbog njih su u očima posmatrača i najprimitivnija afrička plemena oličenje civilizacije za svekoliki srpski narod! I na kraju rezime egzotičnog putovanja u Belgiju, glupost nad glupostima- funkcionalnost Bosne i Hercegovine je prihvaćena, ali nije potpisana! - napisao je Vuković.

Da bi se izbjegao afganistanski scenario za BiH jedino rješenje vidi u masovnom izlasku na izbore kako bi se olovkom pobjedili rušitelji BiH.

Povezani članci