Politika

DODIKU DOSTA PREDSJEDNIŠTVA BiH: Komšić i Džaferović pokazali da je važno 2 - 1, Cvijanović u vatru jer Krišto (ne)će proći

Sankcije su čini se učinile svoje. Predsjednik SNSD -a neće ponovo u bitku za fotelju u Predsjedništvu BiH. Čini se da mu je protekle četri godine pokazalo da su probosanske snage ipak previše i za njega kada su u većini, a pretpostavlja da HDZ -ov kandidat opet neće proći. 

Milorad Dodik bit će kandidat za predsjednika Republike Srpske, a Željka Cvijanović za Predsjedništva Bosne i Hercegovine, usaglašeno je danas na sjednici Predsjedništva SNSD-a.   

Kandidatske liste će biti verifikovane danas na sjednici Glavnog odbora stranke u Gradišci. Poslije sjednice Glavnog odbora bit će održana konferencija za novinare, prenosi RTRS.

Nosilac izborne liste SNSD-a u banjalučkoj regiji za Narodnu skupštinu Republike Srpske je direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srpske Vlado Đajić, a među kandidatima su, između ostalog, aktuelni narodni poslanici, ministri, predstavnici vlasti na lokalnom nivou te čelnici javnih ustanova i institucija.

Na listi su, kada je riječ o kandidatima iz Banja Luke Nataša Radulović, Borivoj Obradović, Dijana Grbić, Zorica Kuzmanović Vasilić, Nevena Todorović, Anja Ljubojević, Alen Šeranić, Nenad Grbić, kao i Irena Јoldžić i Srđan Mazalica.

Povjerenje su dobili i Radovan Dimitrić iz Mrkonjić Grada, Radenko Bubić iz Kotor Varoša, Boris Pašalić iz Čelinca te Milan Kovač iz Šipova.

Nosioci liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH će biti Nebojša Radmanović, Obren Petrović i Radovan Višković.

Povezani članci