Vaše priče

DIREKTNIJE NE MOŽE: Dodik je kao Pablo Escobar, zna se ko ga čuva

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i prvi čovjek pokreta Za pravdu i red gostovao je sinoć u programu sarajevske televizije FACE gdje je komentarisao jučerašnje proteste simpatizera SNSD-a na entitetskim linijama, ali i druge aktuelne teme. 

Vukanović, poznat po svom otvorenom i jasnom stavu, poručio je da se Dodik bori za imovinu, te da je sva imovina RS-a je pod hipotekom i koncesijom!

"RS će za tri godine morati da vrati preko milijardu i po maraka! Živim za dan da Dodika skinemo sa vlasti!", poručio je Vukanović. 

Posebno je razočaran radom pravosuđa u našoj zemlji te poručio da "pravde u BiH ima samo u tragovima, kao i života na Mjesecu".

Poručio je i da ovakva vlast odgovara stranim centrima moći te da međunarodna zajednica pravi ustupke, a dio bošnjačkih predstavnika paktove sa Dodikom.

"Te koji su danas protestovali, barut u ratu nije omirisao: ni Dodika ni Stevandića… Tajkuni u RS-u prve milione su stekli ratnim švercom! Sada ti ljudi žele da sačuvaju svoje bogatstvo, ne žele da se uspostavi pravna država", kazao je Vukanović. 

Istakao je da Konaković brani Dodika te da režim u RS-u najviše zla nanosi Srbima koji idu u Federaciju da rade!

"Stvarni cilj protesta je da se skrene pažnja sa kapitulacije Milorada Dodika! Ponovo je iskoristio NSRS za političku trgovinu! Dodik razmišlja isto kao Pablo Escobar! Kada se Escobar uplašio da će ga uhapsiti, pravio je rat i teror! Čim se Dodik osjetio isto, pravi haos, blokira puteve i pravi incidente! Dodik je u škripcu, nema gdje!", naglasio je Vukanović.  

Ponovo se osvrnuo na incident u Konjicu kada je Dodik opsovao genocid pred članovima Trojke. 

"Dodik je Trojki psovao mrtve i vrijeđao! To nikad niko od Srba ne bi pomislio, a ne rekao! Pitam lidere Trojke: imate li prst obraza i časti?", poručio je Vukanović. 

Cijeli intervju pogledajte ovdje:

Povezani članci