Vaše priče

NEĆE SUDBINU TITANICA: ReSTART ulazi u ring, mali, ali hrabri i nekorumpirani

Sretna Nova Godina. Prvo sreće pa tek onda zdravlja. Jer imati dobro zdravlje kraj ovakvog vazduha i vode šta je drugo nego imati sreće. A isto tako kažu da na Titaniku niko nije imao zdravstvanih problema, ali također nisu imali ni sreće, što je za njih bilo pogubno. Na žalost jednako kao Titanik, naša BiH pored nas ovakvih, a još više naših političkih predstavnika, se pod jakim vjetrovima sa istoka i zapada počinje da ljulja.

Piše: SUAD ĐOZIĆ (ReSTART BIH)

I zato nam je u ovom momentu potrebno više sreće nego pameti, jer poprilično kasnimo sa pameću. Šta bi u ovom trenutku bila sretna okolnost? Možda da, demonstranti, profesori sa studentima koji nisu kao naši, odrade posao za nas i skinu posljednjeg Mohikanca devedesetih. Šešeljevog šegrta. Tako da se konačno: ‘jebu devedesete’ kako to lijepo Đole odpjeva.

Da konačno zajedno krenemo naprijed ka EU. Da se razumijemo, EU nije više tako bajno mjesto, ali sve je bolje od ovoga. Ili nam niko više ne može pomoći u vezi nove Gaze. Novog logora na otvorenom? Možda neki poput ‘Trojke’ misle da nije loše ponovo zajedno biti s Dalmacijom (koju je Tvrtko nekada davno, šireći Bosnu, osvojio). Ponovo imati luku Ploče, Makarsku i Split, ali ovaj put biti u sastavu Republike Hrvatske.

I to je legitimno, nema granice sa EU, a valuta EUR, još u ovoj godini. U Francuskoj i Njemačkoj ima i više muslimana nego u Bosni i istina imaju neka prava, sve dok ne pukne neka bomba. Zašto i RH ne bi imala svoje cvijeće? Samo što ne kontam kako i zašto se riješismo Rimljana, Ugara, Mlečana, Osmanlija, Austro-Ugara, Nijemaca i Talijana sve do današnjih dana. Da bi sada pustili sve niz vodu jer smo umorni, apatični i trebaju nam zabavnije teme.

Ako još uvijek nije kraj, a nada zadnja umire…ReSTART BiH postaje organizacija. Politička organizacija. Kao posljednja linija odbrane države. Sve druge su pale. Prve su pale u naletu korupcije, druge nisu izdržale ucjene, treće su se plašile, četvrte su bile nezainteresovane.

Ostali smo još mi, mali, ali hrabri, nekorumpirani, bez oraha, neisprljani i zainteresovani. Stranci, da li ste spemni za nove ljude, novu politiku, koja će igrati sa bijelim figurama? Tek tada ćemo da dišemo, bez da dobijemo upalu pluća?! Tek tada ćemo da uplovimo u mirnu luku?! Šta drugo poželjeti, nego da nam bude sretna, što sretnija, jer pamet nas je izgleda davno napustila!

Sretna (nam) Nova Godina!

Povezani članci