Društvo

ČETNICI, BALIJE I USTAŠE: Ova družba je opasnija za BiH od LGBT populacije i gologuzih umjetnika, opasni su i budžetski licemjeri

Subhanallah! Zgrozio se Sanim Musa u šta se Sarajevo pretvara. Slušajući Musu, ali i ono što priča predsjednik NIP-a Elmedin Konaković ne treba se ljutiti na Milorada Dodika kada kaže da je “tamo Teheran”. Ali ne treba se ljutiti ni Dodik, niti drugi političari u RS-u kojima nije problem biti “šupak” prema vlastitom narodu kada im se kaže da su dogmatizirali RS, toliko da je kao Sanji Vulić predsjednik postao Bog.

U BIH je sve vjernik do vjernika, posebno u politici, a ukrali bi iz očiju. Zgražaju se zbog “Parade ponosa”, uzvikuju vratite nam djecu, a svakim danom, svakim svojim činom tjeraju desetine djece čiji roditelji nisu naslonjeni na budžetske jasle da odlaze iz zemlje.

E pa gospodo, bolje je I časnije biti “peder” nego četnik, balija i ustaša. Od pobrojanih gori su samo lažni kosmopoliti koji se zbog vlastitog budžetskog statusa zgražavaju od minića ispred sarajevske Katedrale, ili ćune koju je pokazao umjetnik iz Slovenije čiji poentu se ne trude ni shvatiti. Pošteniji je svaki član LGBT zajednice od lažnih vjernika koji nam se stalno pozivaju na Boga I tradicionalne vrijednosti dok kritikuju pride paradu i one koji su dozvolili da se desi.

Za te dežurne kritičare se može reči da su “pederi”, jer tako je raja uvijek zvala one koji su zbog sebičnog interesa druga znali ostaviti na cjedilu. Njima se jednostavno ne može vjerovati, a i kako bi, kada kao zaliveni šute na pedofiliju pod okriljem vjerskih zajednica. Da se ne lažemo, tu nema razlike, u sve tri konfesije imamo vjerske službenike koji bi rado milovali mlado tijelo, pri tome mnogi od njih iskazuju homoseksualnost koje se “vjera” toliko zgraža.

Oni koji nisu toliko u vjeri, ovih dana su nam pokazali da se za prihvatljiv stav široj društvenoj zajednici mogu izmisliti i nove formulacije. Tako gradski vijećnik u Sarajevu Dragan Stevanović priznaje da nije kompetentan suditi o umjetnosti i njenim dometima, ali je zato osmislio umjetnost zaštite gradskih prostora od pomodarskog bjelosvjetskog kiča, gdje je itekako pozvan.

Izuzetno nam se dopao komentar Denija Peterkovića, Sarajlije u Coloradu koji u poplavi komentara na društvenim mrežama protiv gole ćune vidi novi bosanskmi mentalitet, šlepanje. Ljut je na one koji se šlepaju Peterković jer nisu reagovali kada je neodgovrni lik mokraćom gasio Vječnu vatru. Opravdano sumnja Peterković da bi uhljebljeni paraziti pijanom liku koji je urinirao po Vječnoj vatri kupovali šampon samo kada bi im iz stranke rekli.

Banja Luka se za razliku od Sarajeva odbranila od pridea. Tamo nije dobro pokazivati homoseksualnost na ulici, ona je valjda rezervisana samo za one koji su u vlasti. Pustite se ljudi homoseksualaca i gologuzih umjetnika, od njih vam ne prijeti nikakava opasnost. Opasniji su oni u državnim foteljama čija je jedina reakcija na poskupljenja blagi osmijeh jer se pune budžetske sehare. E njih se čuvajte, oni su bili i spremni ubijati vam djecu da bi ostali na vlasti. Čuvajte se i Sanina Muse, možda jeste vjernik, ali je i ambiciozni populist. Pokazao je to u Višegradu kada je doveo vehabije u džamiju da prkosi četnicima, ali nije ostao noćiti s povratnicima kojima je svojim performansom lišenog bilo kakvog umjetničkog značenja samo “navukao na guzicu”

(Ljudski.ba)

Povezani članci