Vaše priče

SVA PAMET (NI)JE RATOVATI: Odoše nam djeca, BiH neće biti ni bošnjačka, ni srpska, ni hrvatska

Moja djeca su napustila Bosnu i odselila za Australiju, Nikada nisu prestali da je vole i oslobode se te nostalgije, ali moja unučad od kojih je jedno rođeno u Bosni, a drugo u Australiji, vole Bosnu, ali, kako kažu, malo više Australiju. Ovo piše Ahmo sejdinović iz Gračanice koji zna da će tako biti i sa vašom djecom koja odlaze vani, trbuhom za kruhom.

Oni će vam dolaziti dok ste živi, unučad, dok su djeca, kasnije rijeđe. I kad formiraju svoje porodice vani, prestat će dolaziti. To što kupuju stanove ili prave kuće po Bosni, ne znači i da planiraju da se nekada vrate.

Vratit će se jedino onda ako im se dogodi ''oluja'' kako se to dogodilo Krajiškim Srbima koji su nekada davno odselili, u te za njih proklete krajine, jer je tamo bilo dosta napuštene zemlje koju su napuštali Hrvati, bježeći ispred Turaka.

Eto, istorija nam nudi da se opametimo, ali mi je negiramo i u politiku pretvaramo. A šta nam politika donosi....mržnju, razdor, podjele, etnička čišćenja ratove. I ko to izabra nama takve koje mi poslušno slijedimo....prije su to bile dinastije i nekakvo pravo na nasljeđivanje, ne samo imovine, nego i vlasti od najsitnijih organa do državne vlasti.

Danas se politika bavi biznisom i kriminalom. Ne zaboravite da smo mi za to odgovorni .Sjećam se ja još 1991. kada se organizovaše prvi demokratski izbori. One koje izabrasmo, ni u čemu se nisu mogli dogovoriti, osim u kriminalu i ratovima.

Tako su te naše izabrane vlasti uvijek širili  ''svoje'' bratstvo i jedinstvo. I danas se oslobljavaju sa ''BRATE....''.

Ovo ne treba komentarisati, svi znamo da je to tako, svi znamo da će izbori doći i proći, da se neće implementirati, da će najdeficitarnija roba biti upravo oni zastupnici koje smo izabrali i prodavat će sami sebe kao stoku na pijaci, a mi ćemo opet kriviti njihove, a ne svoje glasače, jer mi smo dobri Bošnjani, srpski svet, ''hrvatski svijet. Oni hoće  Srbiju u kojoj će živiti svi Srbi, mi građansku Bosnu većinskih Bošnjaka, Hrvati još jednu Hrvatsku kojom bi i pola Bosne aneksirali.Šta će dalje biti....Rusija i Ukrajina, koji će se tući do istrebljenja. JEL NAM TO SVA PAMET.....

Povezani članci