Politika

JOŠ 30 DANA ZA SPAS BIH: Mijatović opet apeluje na glasače iz inostranstva da budu alternativa secesiji

Potpredsjednik SDP -a Vojin Mijatović danas se još jedniom obratio dijaspori pozivajući ih da se uključe u izborni proces i daju doprinos spašavanju BiH.  Mijatović je inicijator okupljanja političkih stranaka u Pokret za državu kao alternative nacionalističkim politikama u RS -u gdje se ideološki ne vidi razlika između vlasti i opozicije. Njegovo obraćanje prenosimo u cijelosti.

Poštovani građani BiH koji živite u inostranstvu, ostalo je još 30 dana registracije za glasanje u inostranstvu. Mi smo uradili sve što smo mogli, okupili smo se svi u blok Pokret za državu, obišli smo više naših ljudi u inostranstvu nego bilo ko do sada, istakli smo kandidata koji je Bosanac i Hercegovac za Predsedništvo BiH iz RS-a.

Ovo su istorijski momenti za našu državu, i svaki glas je bitan, pozivam vas da svojim glasom postanete saborci u odbrani države koja je napadnuta. Oktobar i izbori su odsudna bitka, ili ćemo izgraditi modernu građansku državu ili nam slijedi secesija i raspad.

Ja vjerujem u Bosnu i Hercegovinu, ja vjerujem u građane ove zemlje, zato sam i izložen stalnim napadima i vlasti i opozicije. Ja znam da možrmo i hoćemo pokazati bosansko-hercegovački identitet. Registrujte se u narednih 30 dana i odbranimo svoju domovinu. Ili ćemo uspjeti zajedno ili ćemo propasti zajedno, ja biram uspjeh!!!

Povezani članci