Politika

MIJATOVIĆ UPUTIO POZIV BH. DIJASPORI: Daj da završimo sa retrogradnim politikama portparola Kremlja Dodika i Čovića

Potredsjednik SDP-a BiH i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz RS-a Vojin Mijatović gostujući na Hayat TV-u pozvao sve bh. građane u dijaspori da se registruju do 19. jula i izađu na oktobarske izbore.

Dakle, 500.000 građana Bosne i Hercegovine s adresom u RS-u, s pravom glasa živi van BiH. Evo imamo kandidata, imamo zajedničku koaliciju. S 500.000 glasova možemo biti apsolutno vladajući u RS-u. Samo je do nas. Preklinjem, molim i pozivam Bosance i Hercegovce, 15 minuta vam treba da se registrujete i 15 minuta da glasate u oktobru i da s tim završimo s retrogradnim politikama obojice portparola Kremlja, i Milorada Dodika i Dragana Čovića – kazao je Mijatović.

Ima dovoljno Bosanaca i Hercegovaca koji mogu to da urade. Imat ćemo s jedne strane kandidata vlasti i opozicije koji će vjerovatno pričati o „srpskom svetu“ i ostalim ruskim nebulozama i imat ćemo Bosanca i Hercegovca pa ćemo suočiti argumente – naveo je Mijatović.

Prijave za glasanje izvan BiH se dostavljaju samo elektronski putem portala e-Izbori dostupnom na web stranici Centralne izborne komisije BiH ili putem telefaksa na slјedeće brojeve: +387 33/251-333 i +387/33 251-334.

Sve informacije u vezi s glasanjem izvan BiH dostupne su na službenoj internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba ili putem Info-linije +387 33/251-331 i +387/33 251-332 ili elektronskim putem na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Korisnici portala e-Izbori se za tehničku podršku pristupa portalu mogu obratiti na e-mail adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Povezani članci