Vaše priče

BAJROVIĆ BRANI OSMORKU: Od Alije do Dine bošnjačka politika gine, nema vlasti bez HDZ-a i SNSD-a

Nakon poruke iz Stranke za BIH i NES-a da će "razmisliti" o učešću u "Osmorci" ako Denis Šulić iz SNSD-a, poznat kao Dodikov Bošnjak postane državni ministar, upalio se alarm u novoj kolaiciji. Narodu je odlučio da "otvori oči" član Gradske organizacije Naše stranke iz Mostara Irdin Bajrović koji je krivca za probleme "Osmorke" našao još u prvom predsjedniku Predsjedništva BiH Aliji Izetbegoviću. Njegov stav prenosimo u cijelosti.

-Milion puta treba ponoviti - NE NASJEDAJTE na spinove Bakirovih Kosovaca i Komšićevih uhljeba.

Evo vidimo da su i ove dvije stranke, koje su uvijek bile bliže Bakirovoj SDA nego opoziciji, počele unositi razdor u ujedinjenu opoziciju, prikupljajući jeftine političke poene kod naivnih Bošnjaka.  Kad god vam neko kaže ovakve gluposti, kako ,,Osmorka“ mora postaviti uvjete Dodiku i Čoviću, samo ih pitajte - kako bi to oni uradili??

U ovom trenutku, takvi su izborni rezultati, Dodik i Čoviću odlučuju s kim će formirati vlast - sa SDA ili opozicijom. Čović i Dodik su nezaobilazni i sad je samo pitanje skim će oni. Nikad, za nikad, ni Čović ni Dodik, ne bi ostavili svog iskrenog, odanog, partnera u podjeli Bosne Bakira Izetbegovića da američki ambasador nije zaprijetio Plenkoviću i Čoviću. I kako sad vi, iz te pozicije u kojoj je ,,Osmorka“, očekujete da ona može uvjetovati bilo šta, ispraviti sve ono sto je Bakir godinama dao neprijateljima Bosne??

Što bi dobila Bosna i Bošnjaci s neulaskom u vlast?? Dobili bi da ostane ovo, najgore VIjeće ministara BIH u historiji Bosne i naredne četiri godine. Sa mahnitom i nesposobnom Biserom i ona dva Kosovca (Cikotic i Podžić). Ili ima i druga opcija?

Ako je Bakir, u vrijeme kad to nije morao, kad nije imao opozicije ,,za vratom“, dao gotovo sve Čovićui i Dodiku, šta bi im tek sad dao??? Cilj Bakirovih Kosovaca i Komšićevih uhljeba i jeste baš ovo što govore stari Bakirovi koalicioni partneri - Silajdžićeva SZBiH i A SDA (Alijina SDA) Kad su Izetbegovići uvjetovali srpske i hrvatske fašiste sa bilo čim??  Upravo obrnuto. 

Samo jednom se mogla vlast formirati prostom većinom (50+1) i to po onom ,,mrskom" komunističkom Ustavu 1991, i nikad više. Alija je izabrao SDS i HDZ a odbacio sve ostale probosanske stranke. Kakvog utjecaja danas imamo na izbor u Alijinoj genocidnoj tvorevini RS?? Nikakvog!! Kakvog uticaja imamo u izboru hrvatskog naroda, koji opet kroz kantone utiče na formiranje vlasti na nivo Federacije?? Nikakvog!! A ko nam je, rušeći građanski demokratski,  ali i komunistički“ Ustav zagovarao ovakvi stanje a onda i potpisao Dejtonski sporazum??  Pa onaj isti Alija u kojeg se kunete.

Taj vaš "kralj mudrosti" još prije održavanja prvih demokratskih izbora je govorio da će se dogovoriti legalni i legitimni predstavnici NARODA. Baš ono isto što je i Slobo zagovarao a danas ponavlja Dragan Čović.  Prigovaraju Bakirovi Kosovci i Komšićevi uhljebi opoziciji da je dogovorila "da se niko nikom neće ništa miješati“!!!  Naravno da su i to izvukli iz konteksta ali da mi vidimo, da provjerimo ko je i to unio u politički život Bosne?? I opet vaš "kralj mudrosti", a evo i kad. 

Čim je SDA sa svojim koalicionim partnerom (SDS i HDZ) preuzela vlast, Alija sa par svojih prijatelja gotovo tajno odlazi u SAD u nadi da će se susresti sa Bushom. Po povratku Koljević mu prigovara da je bez znanja ostalih članova Predsjedništva otišao u posjetu SAD-u.  I znate koji je bio Alijin odgovor??

-Znate, ja nisam to najbolje shvatio, mislio sam da smo se dogovorili, da je Predsjedništvo naše, muslimansko (SDA), da je skupština vaša, srpska (SDS), a da je vlada hrvatska (HDZ)!!  E tako je to počelo, prvo podjela institucija a onda i države.  I tako do dana današnjeg - hastal ti hastal mi. 

Nema potrebe govoriti da su srpsko-hrvatski fašisti jedva dočekali Dedin svaki prijedlog o podjeli. I trideset godina šutimo ko pi*kice i neće niko da progovori, a sad ste našli da seruckate nešto opoziciji koja još nije ni preuzela vlast. Munafička posla se i očekuju od Bakirovih Kosovaca i Komšićevih uhljeba, ali zašto naivni Bošnjaci stalno padaju na njihove spinove.  Ako stvarno želite dobro Bosni onda bi bilo poželjno skrenuti pažnju "Osmorci“ na kadrovska rješenja. Pa bi se recimo s pravom moglo reći Konakoviću da nije za njega ministarstvo vanjskih poslova. Da je bolje da preuzme neko drugo ministarstvo, a da to prepusti Damiru Arnautu ili Sabini Ćudić.


U ove četiri godini bitno je ne dozvoliti Dodiku i Čoviću daljnje rušenje države, a pospremiti našu avliju. Očistiti je iz temelja. Pokazati narodu da postoji razlika i niko nikad ne može biti gori od Bakirove izdajničke i lopovske stranke SDA, poručio je Bajrović.

Povezani članci