Politika

BITKA ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH: Mijatović sa bosanskom protiv srbijansko-ruske reprezentacije

Potpredsjednik SDP-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz srpskog naroda Vojin Mijatović ogolio je danas suštinu predizborne bitke u našoj državi. Njegova kandidatura dionijela je ideološku borbu dobra protiv zla, bitku za državu i protiv nje, izbor između Rusije i Zapada. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Iako naizgled nabitno izbor za člana Predsjedništva iz entiteta Republika Srpska je najveća ideološka bitka na predstojećim izborima.

Veliku nervozu je izazvala moja kandidatura i kod vladajućih i kod opozicionih, napadi su konstantni, vlast me naziva izdajnikom, izrodom, prodanom dušom, a opozicija me preko svojih pajaca optužuje da sam Dodikov, da igram za vlast, jer eto oni bi kao pobjedili da nije mene.

Istina je zapravo sljedeća: Meni je Bosna i Hercegovina domovina i država, Republika Srpska je za mene entitet, ja se zalažem za građansku državu i ista prava za svakog čovjeka u BiH, za mene je Srbija susjedna država, u Srebrenicu idem na obilježavanje genocida nad bošnjačkim narodom, a za mene su Kardžić i Mladić zločinci.

Njima je Bosna i Hercegovina nametnuta tvorevina, njima je Republika Srpska država, zalažu se samo za jedan narod, Srbija im je matica i domovina, u Srebrenicu ne idu i negiraju genocid, a Karadžić i Mladić su im heroji.

02. oktobra je najveća bitka upravo za ovu poziciju, sa jedne strane Srbijansko-ruske reprezentacije koju vode kandidat vlasti i kandidat opozicije i sa druge strane Bosansko hercegovačke reprezentacije koju vodi Vojin Mijatović 100% Srbin 101% Bosanac.

Idemo svi zajedno po pobjedu za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

02. oktobra ključna je utakmica između Srbije i Bosne i Hercegovine, svi na teren moramo pobjedit, jer mi branimo našu zemlju, a oni igraju za susjednu zemlju!!!

Povezani članci