Politika

MEHMEDOVIĆ RUŠI IZETBEGOVIĆA: Špago je promašaj, SDA od 2014 nije bila u ovakvoj situaciji

Takozvana Međunarodna zajednica nagrađuje projekte presuđenog genocida i UZP-a, kazao je zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Šemsudin Mehmedović gostujući u programu BHRT-a.

Mehmedović je optužio Međiunarodnu zajednicu u BiH da se ne ponašaju racionalno, kazavši da se ponašaju nepricipijelono kada je u pitanju politika u BiH.

-Neka visoki predstavnik Christian Schmidt radi principijelo i imat će našu podrška, kazao je Mehmedović, te dodao:

Komentirao je i formiranje vlasti na državnmom nivou.

-Osmorka želi što prije do pozicija, a nisu svjesni s kim ulaze u vlast, kazao je on te dodao da se SDA nije nalazila u ovakvoj situaciji od 2014 godine.

-Alijansa za promjene je tada funkcionirala sa dva glasa više i raspala se. SDA je pokazala da je ona politički stožer i jedina probosanska snaga koja se može suprotstaviti politikama podjela Bosne i Hercegovine, kazao je on.

Mehmedović tvrdi da se pravi koalicija koja treba da ukloni SDA, te poručio da počinje igrokaz u Republici Srpskoj oko usvajanja Zakona o državnoj imovini.

Mehmedović nije htio izravno odgovoriti hoće li glasati za izbor Borjane Krišto za mandatarku Vijeća ministara BiH, ali je dao naslutiti kako će njegov glas ipak biti protiv.

Mehmedović je komentirao i unutarstranačke skore izbore u SDA te mogućnost kandidature i preunzimanja stranke, ali i otkrio da je nezadovoljan izborom Šerifa Špage za predsjednika Kluba SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

-Čovjek bez ambicija je čovjek bez cilja, kazao je Mehmedović odgovarajući na pitanje hoće li se kandidirati za predsjednika SDA.

Povezani članci