Politika

NOVI PRELETAČI U BIH: Nastavlja se osipanje Platforme za progres, NIP dobio vijećnika

Nakon lošeg izbornog rezultata nastavlja se odlazak članova Platforme za progres u druge stranke. Najnoviji transfer napravio je vijećnik u sarajevskoj općini Stari Grad Ajdin Holjan koji je prešao u NIP. Holjan je naveo raztloge za ovu odluku i prenosimo ih u cijelosti.

Nakon dugo razmišljanja, odlučio sam napustiti Platformu za progres, te se priključiti Narodu i Pravdi i tu nastaviti svoju političku borbu.Kao neko ko je u Platformi bio od samog početka, uvidio sam da to već dugo vremena ne liči na onu ideju od koje je sve krenulo.

Nažalost, već dugo vremena se ne slažem sa smjerom u kojem stranka ide, a najbolji primjer toga je katastrofalna predizborna koalicija u kojoj je Platforma bila na prošlim izborima, koja je za mene bila kap koja je prelila čašu. I pored konstantnih apela s moje strane da se stvari moraju mijenjati, nije bilo sluha sa druge strane te sam osjetio da u takvom okruženju ne mogu više dati svoj puni doprinos.

U Platformi sam upoznao mnogo predivnih ljudi, a neki od njih su mi danas veliki prijatelji. Doživio sam neke nezaboravne momente sa ovim ljudima kojih ću se uvijek radi sjećati. Platformi želim svu sreću u daljem djelovanju i da što prije ostvari svoj puni potencijal kao stranka centra.Političku borbu nastavljam u Narodu i Pravdi, s čijim vijećnicima već duže vremena imam odličnu saradnju u vijeću. Odlični ljudi, puni elana, volje i želje da se popravi stanje svakog građanina.

Uz beskompromisnu borbu protiv vladajućeg režima koji ovu zemlju vuče nazad već skoro 30 godina, pažnju koja se posvećuje mladima, transparentnost procesa odlučivanja te politiku centra koja objedinjuje tradicionalne vrijednosti sa građanskom idejom uz odlične kolege u Starom Gradu, su bili i više nego dovoljni motivi i razlozi da političku borbu nastavim u Narodu i Pravdi.Idemo dalje u popravljanje stanja svakog segmenta naše lokalne zajednice, a vi mi nastavite pisati i ukazivati na sve probleme s kojima se susreće Stari Grad kako bih mogao djelovati u smjeru rješavanja istih.

Povezani članci