Društvo

JEDNOM SDA-UVIJEK SDA: Efendić u čudu zbog „suknje“ kralja Tvrtka

Grad Sarajevo želi podići spomenik kralju Tvrtku, a ideja je da se on postavi u sarajevskom naselju Marijin dvor. 

Gradonačelnica Benjamina Karić objavila je kako su odbijene dvije lokacije i da je Marijin dvor treća opcija. Prve dvije lokacije su bile u parku kod Predsjedništva Bosne i Hercegovine, odnosno kod zgrade Institucija BiH.

Karić je na društvenim mrežama podijelila fotografiju kako bi to trebalo izgledati.

mass

No, nisu svi sretni izgledom spomenika najvećem Bosancu.

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, inače predsjednik Stranke za BiH komentirao je izgled spomenika.

-Ideja gradonačelnice Karić o podizanju spomenika Kralju Tvrtku u Sarajevu je lijepa.

I nova lokacija na Marijn Dvoru je dobra. Ali mi nikako ne ide u glavu da je Kralj Tvrtko hodao u suknji. Mislim da je bilo mnogo primjerenije napraviti spomenik kralja kao konjanika kako je to u svim drugim evropskim državama koje su bile kraljevine, naveo je Efendić.

Zanimljivo je da Efendić, inače bivši član SDA, koji nema nikakve ingerencije nad općinom Centar gdje bi se trebao postaviti spomenik kralju Tvrtku ima problem sa „suknjom“ kralja Tvrtka.

Jednom SDA - uvijek SDA, rekli bi zlobnici.

322713964 490307279895500 3401156902071096974 n

Podsjetimo, Stjepan Tvrtko I. Kotromanić, posljednji je bosanski ban od 1353. do 1377., a zatim prvi bosanski kralj od 1377. do 1391. godine. Za vrijeme Tvrtkove vladavine ostvarena je politička stabilnost, te značajan kulturni i duhovni napredak, što je Tvrtka I. učinilo najjačim vladarom u povijesti srednjovjekovne Bosne.

Povezani članci