Politika

BURNO U SBiH: Šehović ne ide u trku za Predsjedništvo BiH, udarac za SDA

Stavljena je tačka na moguću kandidaturu Nermina Šehovića za Predsjedništvo BiH. Šehović nije bio puno raspoložen za priču, a sve se fakturiše predsjedniku Stranke za BiH Semiru Efendiću i to kao pokušaj pomoći SDA.

Šehović kaže da on nije kandidat Stranke za Bosne i Hercegovine.

“Neću uopšte da komentarišem neke stvari tamo, ja nisam predao svoju izjavu za tu kandidaturu”, kazao je Šehović.

S obzirom na to da je on u statusu policijskog službenika i da se nedavno prijavio na konkurs za glavnog tužioca Tužilaštva BiH, njegova navodna kandidatura bila je poprilično iznenađenje jer on faktički ne ispunjava zakonske uvjete za kandidata.

Nije htio da komentariše da je zloupotrebljen i kaže da on ne može biti kandidat sve dok ne podnese ostavku na poziciji državnog službenika odnosno na trenutnoj poziciji koju obnaša u Federalnoj upravi policije.

Nezvanične informacije govore da je Efendić imao dogovor sa svojom ranijom strankom – SDA. Prema tim informacijama, Efendiću je obećano premijersko mjestu u Kantonu Sarajevo, ukoliko napravi solidan rezultat, a zauzvrat mu je traženo da kandidira nekoga kako bi se odbili glasovi Denisu Bećiroviću.

Nakon što mu je propao pokušaj da aktuelizira političkog relikta Harisa Silajdžića, Efendić se okrenuo u drugom smijeru tražeći popularnu ličnost koja bi privukla glasače u oronulu SBiH kojoj sve relevantne ankete predviđaju ostanak u ambisu u kojem se nalazi.

Povezani članci