Pozitiva

SPREMITE SE ZA KUPANJE: Dobrinja konačno dobija bazen, besplatno kupanje u septembru

Načelnik općine Novi Grad u Sarajevz Semir Efendić objavio je prve snimke dugoočekivanog bazena na Dobrinji. Bazen će raditi u septembru i biće besplatno kupanje. Izgradnja je dugo trajala, ali sada je skoro sve gotovo, a općina sprema dogrijavanje vode da se sezona produži.

Prvi hemijski i bakteriološki nalazi vode bit će gotovi u subotu od čega zavisi početak korištenja vanjskog bazena.

U prvih mjesec dana (septembar) probnog rada korištenje bazena neće se naplaćivati, dok će do početka naredne sezone kupanja biti formiran cjenovnik koji će biti prilagođen najširim slojevima stanovništva.Dio radova unutar samog objekta (zgrade) bit će nastavljen i nakon otvaranja vanjskog bazena, a odnose se prije svega na izgradnju kotlovnice, te nabavku i ugradnju sportske i druge opreme koja nije bila predmetom dosadašnjih nabavki.

Najvažniji podatak u vezi sa budućim korištenjem prelijepog bazena Dobrinja jeste da će nakon izgradnje kotlovnice voda u samom bazenu moći da se dogrijava, što će obzirom na relativno kratko trajanje ljeta u Sarajevu, sezonu korištenja bazena na otvorenom produžiti za nekoliko mjeseci.Do sada je u izgradnju bazena Dobrinja uloženo 7,6 miliona KM od čega je Općina Novi Grad Sarajevo kroz svoje budžete osigurala 6 miliona KM, a Kanton Sarajevo 1,6 miliona KM.

Poređenja radi, za bazen koji se počinje graditi u Mostaru Vlada FBiH već je osigurala 8 miliona KM. Mi nismo bili te sreće, ali se mnogo radujemo i mostarskom bazenu za našu prvakinju Lanu.P.S.Bilo je dosta komentara da izgradnja bazena traje dugo. Slažemo se s tim komentarima, ali radi se o veoma skupom i kompleksnom objektu koji smo gradili u skladu sa mogućnostima našeg budžeta, bez kreditnog zaduživanja, vodeći računa da njegova izgradnja ne ugrozi realizaciju brojnih drugih projekata koji se finansiraju iz općinskog budžeta.

Povezani članci