Društvo

BOŠNJACI SPREMILI ODGOVOR: Okupljanje u Stocu, dosta je nasilja

Spreman je odgovor na nasilje u Stocu koje je kulminiralo posljednjim napadom na četvericu mladića o čemu je javnost obavijestio ministar izbjeglih i raseljenih lica F BiH Nerin Dizdar.

Povodom nasilničkog napada na stolačke momke malo iza ponoći u ponedjeljak, pozivamo sve građane Grada Stoca, sve ljude dobre volje da nam se pridruže na neformalnom skupu građana, šetnji gradom "Stolac protiv nasilja", saopćeno je sinoć.

 Nakon sastanka svih bošnjačkih organizacija i udruženja ovog grada Stočani su na ovaj način odlučili uputiti prvi odgovor nasilnicima.

Okupljanje u 17:00 h ispred Osnovne skole u Stocu u utorak 09.04.2024.

Podsjetimo na riječi ministra Dizdara.

"Mučki su im zasjedu na povratku sa utakmice u maniru najokorjelijih razbojnika napravili nepoznati počinitelji sa više automobila na ulazu u Stolac. Zatim su ih brutalno pretukli, mučili", objavio je Dizdar.

"Ovakvo nasilje mora biti hitno i najstrože kažnjeno. Podrška mladićima i njihovim porodicama mora biti bezuslovna, odlučna i jasna, kao i reakcija policije i pravosuđa. Predugo, već preko 25 godina kada su napadi na povratnike u pitanju slušamo fraze o “istragama u toku” i “nepoznatim počiniteljima”.

 Dosta je više.

Povezani članci