Vaše priče

ZLOČINAC PONIZIO DODIKA: Žestok odgovor na poziv da se uhapsi u BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je u petak kako će policija tog entiteta uhititi Branimira Glavaša ako ga zatekne na svom teritoriju i poduzeti mjere kako bi ga se što prije izručilo Hrvatskoj. Odgovor je brzo stigao.

“Nadležne institucije u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i na razini BiH moraju hitno reagirati i pronaći način da Glavaš bude vraćen u Hrvatsku”, izjavio je Dodik komentirajući činjenicu da je Glavaš osobno ranije ovog tjedna objavio na jednoj društvenoj mreži kako je stigao u BiH jer ne želi više niti jedan dan biti u zatvoru.

Tu nije stao.

“On je jasno napisao i otkrio lokaciju gdje se nalazi i nitko ne reagira. Počinitelj zločina nad Srbima osjeća se sigurno na prostoru BiH, to je nečuveno”, kazao je Dodik kako ga citiraju lokalni mediji.

Na reakciju nije trebalo dugo čekati. Glavaš se oglasio na Facebooku portala Direktno u komentarima ispod navedene vijesti.

“Seljačino glupa. Gde ćeš ti da bežiš kada te SAD nagazi? Kod Vučića?”, napisao je Glavaš.

Gdje se nalazi?
Glavaš tvrdi kako boravi u Drinovcima pokraj Gruda, no to za sada nije potvrdila niti jedna policija agencija u BiH iako je ministar sigurnosti Nenad Nešić potvrdio kako je zatražio istragu i utvrđivanje činjenica o tome gdje je i kada Glavaš prešao granicu i gdje se točno nalazi.

Glavaš je u ponovljenom suđenju pred Županijskim sudom u Zagrebu nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora po optužnici u slučajevima poznatim pod nazivom “Garaža” i “Selotejp”. Proglašen je krivim za zločine nad srpskim civilima u Osijeku 1991., a upravo ta činjenica Dodiku je bila povod na burnu reakciju zbog Glavaševa ponovljenog bijega u BiH.

Povezani članci