Vaše priče

APEL IZ SRBIJE: Dodiku je mjesto iza rešetaka

Bivši ministar privrede u Vladi Srbije Rade Basta kaže da je od suštinskog značaja da se uključe nezavisne međunarodne institucije i da se otvori nezavisna istraga koja će raščistiti sve prljave poslove u koje je umiješan predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u cijelom ovom regionu.

Basta je u izjavi beogradskom listu "Danas" optužio Dodika da podriva teško stečeni mir u regionu Zapadnog Balkana, te da je umiješan u korupciju i kriminal i da mu je, kako je naveo, mjesto iza rešetaka.

"Rušitelju mira i medijskom manipulatoru Miloradu Dodiku mjesto je u zatvoru. Nezavisne međunarodne institucije su te koje imaju kredibilitet da otvore istragu i ispitaju sve kriminalne i korupcionaške afere u koje je Dodik, posebno u Republici Srbiji, ali i u ostatku regiona", kazao je Basta, navodeći da međunarodne institucije raspolažu relevantnim podacima o tome.

On je pozvao međunarodne institucije da dostave sve informacije kako bi građani bili upoznati o kakvom se političaru zaista radi i od kakvog političara bi, kako je rekao, vlast u Srbiji morala da se ogradi.

"Potrebna je reakcija zemalja članica Kvinte i institucija Evropske unije jer su u pitanju prljavi poslovi koji se odvijaju u cijelom regionu“, kazao je Basta.