Vaše priče

SABININ APEL SLAMA SRCA: Osjećam da je moje dijete živo, pomozite da je pronađem

Prenosimo vam tužnu priču  Sabine Kadić, koja je u potrazi za svojom kćerkom za koju su joj 1991.godine u porodilištu u Gradačcu kazali da je umrla. Međutim, Sabina godinama osjeća da njena Zerina nije umrla, a nedavno je došla i do informacija iz matičnog ureda, da se njena kćerka vodi kao živa.

" 24.02.1991.godine, u porodilištu u Gradačcu, rodila sam djevojčicu, u sedmom mjesecu trudnoće. Odmah po rođenju, pokazali su mi bebu i kazali da hitno mora biti prebačena u Tuzlu, u inkubator, zato što je prijevremeno rođena beba.

Nakon dva dana, došli su i rekli da je beba umrla. Bila sam u šoku.Nakon toga, moj muž je otišao u Tuzlu, ali su mu doktori rekli da će beba biti pokopana tamo, te da su oni sve sredili. Nije dobio priliku da vidi dijete, niti bilo kakav dokument ili informaciju o mjestu gdje su navodno sahranili bebu.

Moje srce svih ovih godina osjeća da je moja Zerina živa. Ja sam tek prošle godine saznala za aferu s bebama, te sam počela da istražujem.U matičnom uredu u Gradačcu sam dobila informaciju da se moja Zerina vodi kao živa, te da ima i matični broj.

Ja osjećam da je ona živa i želim da je pronađem, želim da zna da ima mamu, brata i sestru. Naša krvna grupa je 0 pozitivna. Molim dobre ljude da podijele moj post kako bih pronašla svoje dijete. Ne prođe niti jedan dan da ne mislim na nju.

Sabina je podijelila i svoju fotografiju kada je imala 28 godina i zamolila sve sve djevojke koje sumnjaju da su usvojene, da mi se jave.

Nadam se da moje srce ne griješi, napisala je na kraju.

Povezani članci