Pozitiva

BRUTALAN ODGOVOR NACIONALISTIMA: Srbi imaju mjesta u Tuzli, za Vujovićem u DF došle kolege iz SD-a, ne žele brojati krvna zrnca

Vrijeme je, da Srbin u Tuzli, kao što treba Bošnjak u RS - u, ili Hrvat u Sarajevu nositi listu bilo koje političke partije. Odgovor na poricanje toga u SD - u TK je brutalno kažnjeno. Nakon prelaska Žarka Vujovića u DF za njim su krenule i kolege iz rukovodstva bivše stranke.

Danas u prostorijama Gradske organizacije DF Tuzla upriličen je prijem i potpisivanje pristupnica uglednih građana na čelu sa predsjednikom Skupštine TK gosp. Žarkom Vujovićem. 

Pored gosp. Vujovića kao bivšeg predsjednika GO SD BiH, Demokratskoj fronti Tuzla pristupili su i dosadašnji potpredsjednici GO SD BiH Tuzla, prof. dr. Ervin Alibegović,  dr. Jasmin Brkić, članovi predsjedništva GO SD BiH Tuzla advokat Amir Morankić, Dragana Pantić, predsjednik Savjeta za obrazovanje SD BiH Tuzla dr.sci Damir Džafić te članovi GO SD BiH Tuzla i predsjednici mjesnih organizacija mr. mašinstva Denis Bećirović, Salko Fejzić, Nermin Baluković, Muamer Jaganjac, Mario Lovrić, Alen Tomić, Berina Fejzić, Emir Hadžimešić i Ismar Kalesić.  Sa zadovoljstvom ističemo da u konačnoj borbi za građansku Bosnu i Hercegovinu, Gradska organizacija DF Tuzla postaje najjača građanska snaga u gradu Tuzli i Tuzlanskom kantonu.

Podsjetimo Vujović je napustio SD nakon što uže rukovodstvo nije reagovalo na nacionalistički istup Aziza Čačkovića kao argument zašto neko ko nije Bošnjak ne može statin a čelo liste SD -a.

Socijaldemokratija nije umrla u TK, ali SD je na aparatima.

Povezani članci