Vaše priče

PORUKA ŠTREBERKI SABINI: Ne viđam vas u mojoj Banja Luci, lako je "pametovati" od Marin dvora do Kozije Ćuprije

Bosanac i Hercegovac iz Švedske, Banjalučanin Edin Osmančević osvrnuo se na iznesene stavvbe Sabine Ćudić oko njihovog učešća u vlasti na svim nivoima u BiH. Njegov post prenosimo u cijelosti.

Kako već duže vrijeme pratim rad Naše stranke te sam upoznat sa rezultatima njihovog djelovanja sugerišem Vam i Vašim kolegama da iz stanja “ Verba” pređete konačno u stanje “Acta”!

U načelu se slažem sa Vašom konstatacijom da “nije dovoljno učestvovati u vlasti već donijeti novu vrijednost”. Nisam te “ nove vrijednosti” primijetio u radu Naše stranke u posljednjih 25 godina tamo gdje ste upravo vi bili u vlasti! Pa ni u Sarajevu gdje ste danas u vlasti!

Moram priznati da je vrlo neumjesna Vaša tvrdnja u kojoj tvrdite da “ Ne postoji ni jedna druga politička stranka koja je uložila toliko političkog kapitala kao Naša stranka kako bi se pronašla alternativa SNSDu iz bh. entiteta RS-a.

Pošto sam kao jedan od predstavnika nevladine organizacije “ Snaga domovine” bio uključen u predizbornu mobilizaciju i registraciju bh. dijaspore znam da su na hiljade km prešli predstavnici SDP, SDA, DFa, “Zelenih” , nevladinih organizacija i nezavisnih kandidata!Gdje su ovdje bili predstavnicu Naše stranke?

Kažete kako ste “prigovorili Vašem koalicionom partneru SDP da ne isporuči 4- og delegata i da ste vi najrazočarenija stranka”.Manite se gospođo razočarenja. Naša stranka nikada nije podržala zajednički nastup “ Pokreta za državu”, niti Vašeg koalicionog partnera u bh. entitetu RS. I sada je “Naše stranka“ najrazočarenija stranka” a da prstom nije mrdnula u proteklim godinama da stanje u RSu mijenja?

Kažete da putujete širom BiH i držite sastanke sa našim građanima. U mojoj Banjaluci vas nikad nije bilo. Nisam siguran da ste održali neki politički skup u bilo kom drugom gradu u bh. entitetu RSu!

Ako želite nešto da promijenite onda ne možete svoju politiku graditi na prostoru od Marin dvora do Kozje ćuprije! Nije dovoljno politiku viditi “ štreberskom taktikom u kojoj se postavljaju teška pitanja”. BIH se gradi prisustvom i radom Vaših odbora na cijeloj teritoriji i bliskim kontaktom sa Vašom biračkom bazom. Ima te li je u RS-u?

Iako se slažem s Vama da je nedovoljan broj žena u politici, vlasti i na rukovodećim mjestima javne uprave neumjesno je da sve muškarce nazivate “ dječacima “. Time ste se svrstali u nivo istih onih koji diskriminiraju žene u bh. društvu. Ne priliči to ni Vama ni uredniku Face TV!

Dakle od taktike “štreberske politike postavljanja teških pitanja “ pređite na praktično djelovanje i rad!Utopija ima alternativu!

Povezani članci