Vaše priče

RANILI SE U NOGU: Ćudić kritikuje, a njeni ministri glasaju

Zastupnica u Parlamentu BiH Sabina Ćudić (Naša stranka), imenovanje sina federalnog ministra Rame Isaka za direktora zeničkog zatvora nazvala je “lošom porukom i pucnjem u nogu politikama koje zagovaraju”

Na sjednici Vlade FBiH koja je održana u četvrtak, ministri su izglasali Rusmira Isaka za novog direktora KPZ Zenica. Njegov otac, Ramo, se izuzeo prilikom glasanja.

Članica Naše stranke gostujući na TVSA je prokomentirala je odluku Vlade FBiH koju čine i ministri iz njene stranke.

– To je jako loša poruka i mislim da svaki put kada se takve odluke donesu to je pucanj u nogu politikama za koje se borimo. S druge strane, ja bih više voljela da mi se postavljaju pitanja o kapacitetima ministara koje mi postavljamo i iza kojih 100 posto stojimo nego onih koji su došli ovom vrstom političke trgovine i protiv kojih se ja i moje kolege borimo. Ako usvojimo te zakone, politička karijera gospodina koji je osigurao pozicije za članove svoje porodice, više neće biti moguća. Politički pregovori nažalost su stvar brutalne transakcije i nešto što nam je najveća prepreka, pored sudstva, za napredovanje, kazala je Ćudić.

Tom prilikom Čudić je zaboravila da su i ministri Naše stranke glasali za sporno imenovanje.Ona je istakla da se s kolegama u Parlamentu BiH bori za usvajanje zakona o sprečavanju sukoba interesa.

Povezani članci