Politika

EKSKLUZIVNO IZ NAŠE STRANKE: Forto priznao, KS vrijedniji od ostatka BiH

Ljudski.ba je u posjedu interne prepiske članova Naše stranke iz koje se vidi da svoj politički legitimitet uglavnom crpe iz Sarajeva. U prepisci to premijer KS Edin Forto jasno navodi.

Da je u F BiH postoji puno političkih partija kojima je BiH od Kozije Ćuprije do Marindvora u Sarajevu potvrda stiže i iz Naše stranke. Odgovarajući na poruku izvjesne Admire koja kolegama piše: „čuvajte se od zime,vidimo se sutra na štandu, nadam se ako nas kiša ne poremeti“ premijer Forto je dao jasne instrukcije.

- Ekipa, vi koji putujete po BiH, do kraja se koncentrišimo na Sarajevo. Obustavite i otkažite putovanja i krećite se tamo gdje su osobe koje će glasati za vas. Ovo vrijedi i za mene- napisao je Forto.

U nastavku je pojasnio da Sabina (vjerovatno Ćudić) još ima posjetu Bihaću, ali sve drugo otkazuje i fokusira se na KS.

Mnogi su SDA kritikovali da im je srajevska općina Centar važnija od deset drugih, ali kako se vidi postoje i oni kojima je KS važniji od 10 drugih.

O RS ne treba ni govoriti. Naša stranka čiji predstavnici se zdušno zalažu za građansku BiH u RS-u recimo ne postoji, ali bi rado uticala na pobjednike izbora u tom entitetu. Osim Mostara gdje su na ruku išli HDZ-u članove Naše stranke ostatak Hercegovine ne interesuje mnogo.

Nakon ove prepiske Naša stranka će se teško osloboditi epiteta koji joj mnogi pripisuju, da je „salonska“ politička partija koja želi graditi elitističko društvo. Nakon ove prepiske prst na čelo trebaju staviti građani BPK Goražde koji je do sada Sabini Ćudić bio dalje od New Yorka, ili Kijeva, a trebali bi za nju glasati kao potencijalnu zastupnicu u državnom  parlamentu.

„Malo“ Goražde Ćudić nije interesantno, glasovi Naše stranke su u Sarajevu., a i lista im je kratka na Drini, tek 11 kandidata koji se bore za jedan mandat u kantonalnoj skupštini „od vrata do vrata“.

Prepiska iz Naše stranke zanimljiva je i iz ugla geopolitike. U trenutku dok se dešavaju tektonske promjene u svijetu njihov fokus je samo na jednoj tački u BiH. Sarajevo! Možda priča da su projekat „preko Drine“ ipak nije naivna.

Povezani članci