Vaše priče

"NAPAD" NA DODIKA: Zbog transparenta "Ne tražim tuđe, svoje ne dam" Lazović opet priveden u policiju

Vlasnik “Dragstes” pumpe iz Bijeljine Stevo Lazić ne preza od predsjednika SNSD-a Milorada Dodika. Opet je njegov dolazak u Bijeljinu iskoristio da postavi transparent "Ne tražim tuđe, svoje ne dam" duž saobraćajnice. Očekivano, priveden je u policiju.

Istu stvar Stevo je učinio u aprilu ove godine. Tada je Dodik došao u Bijeljinu, kako bi proslavio pobjedu Koalicije “Dogovor za Bijeljinu” na izborima za članove savjeta mjesnih zajednica. 

“U maju će biti dvije godine kako se borim za svoja prava i borim se da dobijem struju na pumpi koja radi na agregat. Želim samo da konačno riješimo problem”, rekao je tada Lazić. 

Čini se da Lazić problem nije riješio pa je danas opet razvio transparent i sa njim krenuo u centar grada gdje je legitimisan i priveden u policijsku stanicu. U maju je bio pritvoren jer je njegov protest kvalifikovan kao "ugrožavanje bezbjednosti".

Lazić se godinama bori da mu se vrati dalekovod u njegovom vlasništvu koji je oštećen i zbog čega je pred sudom u sporu sa Nešković pumpom. U proteklom periodu ovaj spor je doveo i do korištenja vatrenog oružja, ali Lazović je rekao da ga ništa ne može prestrašiti.

- Ponavljam, moj cilj nije da ugrožavam bezbjednost mirnih građana Bijeljine i Semberije. Takođe nemam nikakvu potrebu da ugrozim ličnu sigurnost Milorada Dodika, ali imam želju da mu u kontinuitetu skrećem pažnju na nerad i javašluk u pravosudnim institucijama Republike Srpske. Tužilaštvo i sudstvo su razlog mog razočarenja, jer osim što svjesno otežu u nedogled sa rješavanjem dobro poznatog spora sa firmom "Nešković", još ništa nisu uradili i nikoga nisu procesuirali, zbog pucnjave prije mjesec dana na benzinskoj pumpi u Crnjelovu, iako postoje snimci bezbjedonosnih kamera, ispričao je prije dvije sedmice Lazović.