Politika

VUČIĆ SE POŽALIO: Srbija na raskrsnici, Kosovo i RS problem

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Zapad od Srbije očekuje tri stvari - da prizna Kosovo, da uvede sankcije Rusiji i da se u Srbiji uvede marionetski režim.

On je na konferenciji za novinare rekao da je u okviru prvog zahteva - da se prizna Kosovo i zahtjev da se Srbija odrekne Rs.

"Odricanje od Rs je jedan ključni razlog. Iako su se mnogi smijali, činjenica je da da stvari u Ukrajini ne idu onako lako kako su mnogi na Zapadu mislili, a protiv Rusije. Rusi su ti koji imaju inicijativu. Željeli mi to ili ne, postoji opasnost a već se dešavala u prošlosti i vjerovatno bi na mjestu (predsjednika Rusije Vladimira) Putina uvijek mogao da se pozivam na presedan što su i oni činili.

 Pošto to znaju na Zapadu, važno je da se Kosovo pokrije i rašće pritisci na Srbiju, a na Kurtija neće. Hoće, ali samo da ne dođe do situacije da Srbija reaguje, a to ni mi ne želimo", rekao je Vučić, javlja Tanjug.

Kako je pojasnio u okviru toga je važno odricanje od Rs i da Srbija aktivno radi protiv Rs i "samo kada je se odreknemo bićemo dobri".

Kao drugu stvar koja se traži od Srbije on je naveo uvođenje sankcija Rusiji i antikineski stav, a kao treći uvesti marionetski režim kakav su imali do 2012. godine

Povezani članci