Politika

ČOVIĆ NEĆE U SARAJEVO: Kadrovi za novu vlast se određuju u Hercegovini, Nikšić našao lokaciju

Predsjednik HDZ -a želi izbjeći Sarajevoi kao lokaciju gdje će se finalizirati dogovor oko kadrovskih rješenja sa Osmorkom. Bježi Čović od velike medijske pažnje, pa će se zahvaljujući predsjedniku SDP-a Nerminu Nikšiću naći između Mostara i Sarajeva, tačnije u Konjicu gdje bi Nikšić eto konačno mogao slaviti i neku pobjedu.

Sastanak HDZ-a i Osmorke planiran je za 12 sati, do tada bi CIK trebao žrijebom odrediti delegate za DOM naroda F BiH iz HNK i SBK. Ono važnije Bošnjaka iz Livna ćemo još malo sačekati a što će odlučiti može li SDA zakomplikovati imenovanje Vlade F BiH.

Razgovori u hotelima, restoranima i kafanama, nastavak su dosadašnje prakse koju je vladajuća koalicija SDA-HDZ-SNSD provodila svih ovih godina izbjegavajući ključne razgovore o sudbini države voditi u parlamentu i državnim institucijama Bosne i Hercegovine, iako su pojedini lideri današnje Osmorke uvjeravali javnost kako će se s takvom praksom prestati, prenosi Slobodna Bosna.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je u Mostaru uoči sastanka s "Osmorkom", kako bi danas trebale biti poznate prve informacije o tome kako će izgledati stranačka struktura unutar Vlade FBiH i Vijeća ministara BiH.

Dodao je kako su na dnevnom redu sastanka došle teme o resorima i dogovoru oko izvršne vlasti.

Napomenuo je kako je procedura oko imenovanja predsjednice (Borjana Krišto) već pokrenuta te da vjeruje da bi Vijeće ministara BiH trebalo dobiti do Nove godine kao i državni proračun.

Povezani članci