Politika

BURNO NA SJEDNICI HDZ-a: Krišto izlazi na megdan Komšiću, Čović nije očekivao protivljenje kandidaturi

Dragan Čović je još ranije najavio odustajanje od kandidature, a spekuliralo se da će kandidat HDZ-a biti gradonačelnik Mostara Mario Kordić, no ipak je došlo do preokreta na sjednici Glavnog odbora stranke.

Kako je potvrđeno iz HDZ-a BiH, zamjenica predsjednika HDZ-a Bosne i Hercegovine Borjana Krišto kandidat je ove stranke za Predsjedništvo BiH na Općim izborima koji će biti održani u oktobru ove godine. Odlučeno je da na ovim izborima HDZ neće kandidirati predsjednika stranke Dragana Čovića.

Čović je još ranije najavio odustajanje od kandidature, a spekuliralo da će kandidat HDZ-a biti gradonačelnik Mostara Mario Kordić, no ipak je došlo do preokreta na sjednici Glavnog odbora stranke. Kako je potvrđeno za Ljudski.ba, na sjednici HDZ-a BiH bilo je dosta oštrih riječi nakon ovakve Čovićeve odluke, no na kraju je predsjednik HDZ-a imao dovoljan broj ruku te je odluka o Borjani Krišto donosena velikom većinom.

Podsjetimo, kandidaturu za člana Predsjedništva BiH ranije je objavio lider Demokratske fronte Željko Komšić, te je sada jasno da će se glavna bitka za funkciju člana Predsjedništva BiH voditi između Krišto i Komšića.

Povezani članci