Politika

BIH BEZ ENTITETA I KANTONA: Mijatović zna da nacionalizma smanjuje plaće i penzije, najavio unošenje zastave BiH u NSRS

Potpredsjednik SDP -a BIH i inicijator Pokreta za državu Vojin Mijatović opet se obračunao sa nacionalistima. Prvo se sreo u svojoj Banjaluci sa članom Bundestaga Borisom Mijatovićem, a onda poslao poruku da BiH bez entiteta i kantona znači plaću od 5.000 KM i penziju od 2.000 KM. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

BiH bez entiteta i kantona je rečenica kod koje se razilazimo, rečenica koja izaziva prezir i strah kod etnonacionalista i u vlasti i u opoziciji.

Moja politička i radna biografija je javna stvar koju sam ponovio barem sto puta i ne postoji deo kojeg se stidim.

Recikliranje istih priča, lažnih spinova je nažalost odlika i vlasti i opozicije.

I naravno u želji da se dobije vlast po svaku cijenu ne preza se ni od čega, takvi ljudi nikad, ali nikad, neće voditi narod bez obzira na njihovu bolesnu želju.

Bosna i Hercegovina je moja zemlja i kao što sam rekao kad ste zveckali oružijem, prvi ću obući BiH uniformu i braniti je.

Vidimo se na izborima, a nakon izbora unosim zastavu BiH u Narodnu Skupštinu RS kao što sam i obećao i nikad je niko skloniti neće.

Nacionalisti svih boja vladajućih i opozicionih, ovaj Srbin i Bosanac voli svoju zemlju više od nego vi vaše laži i nacionalizam.

Živjela BiH jedina zenlja dva puta rođena u antifašističkoj borbi.

Povezani članci