Politika

BANJA LUKA JE BOSNA U MALOM: Vukoviću su mješoviti brakovi najveća društvena vrijednost, nakon 90-ih opet imaju svoju političku opciju u RS-u

Banja Luka je uvijek bila Bosna u malom! Ovo tvrdi predsjednik Gradske organizacije SDP-a u ovom gradu Aleksandar Vuković.

Zato u Pokretu za državu i SDP-u vide snagu koja konačno treba da kod ljudi probudi uspavanu svijest o realnosti koja je suprodstavljena idejama etnički čistih prostora. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

-Banja Luka je u svakom smislu multikulturalna, od velikog broja miješanih brakova kao najveće društvene vrijednosti, pa do svih ostalih pora života generalno!

I baš zato što je Bosna i Hercegovina po vokaciji bila Jugoslavija u malom, nije prirodno da doživi sudbinu raspada kao bivša država!

VUKOVICNASLOV

Zamjena teza o istom kraju se lako demantuje! U svim ostalim bivšim jugoslovenskim republikama su dominirale čiste nacije sa svojim samoljubljem i ambicijama!

I na tim prostorima se nikada i nije moglo implementirati iskreno jugoslovenstvo kao što je Bosna i Hercegovina od teškog austrougarskog "klina" postala centar južnoslovenske države!

Eksterni, konstantni transfer haosa i nestabilnosti na Bosnu i Hercegovinu nije prestao ni do danas!

I prvi put poslije tragičnih 90-tih prošlog vijeka, višenacionalne strukture, od porodičnih , pa do ostalih odnosa, imaju svoju političku opciju koju preferiramo kao pokret građanske, bosanskohercegovačke provenijencije, navodi Vuković.

Povezani članci