Politika

BEĆIROVIĆ I ARNAUT U OFSAJDU: Pišem ti pismo da drugovi više nismo

U toku burne rasprava u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH zanimljivu diskusiju imao je zastupnik Naše stranke Mirsad Čamdžić. U toku rasprave oko izbora Marina Vukoje za ustavnog sudiju BiH, opozicija se uporno pozivala na pisma Denisa Bećirovića (SDP) i Damira Arnauta (NS) u kojima su pozvali zastupnike da ne glasaju za Vukoju. Na to je reagirao Čamdžić.

"Da sublimiram sve. Zaista je interesantno zašto je večeras prisutna ova svehamletovska zabrinutost iz opozcije za nas u Našoj stranci i naše birače. Zašto se takva situacija proizvodi? Politički nije logično da se opozicija brine šta će gasači Naše stranke reći za neko od naših glasanja", naveo je Čamdžić.

Onda je komantirao i komentare na pismo Bećirovića i Arnauta.

"Da, protičitali smo pismo njegove ekselencije Damira Arnuta iz Njemačke, nismo ga dobili na naš mail u proteklih godinu koliko je on već u Njemačkoj. Nikada nas nije pozvao, za cijelo vrijeme ni jednu primjedbu nije dao, već smo iz medija saznali za njegovo mišljenje.

Ja i Naša stanka imamo nešto i pohvaliti u tom njegovom pismu - a to je font u kojem ga je pisao", naveo je Čamdžić očito ismijavajući Arnautovo pismo i njegovu šutnju cijelo vrijeme dok traje izbor Vukoje.

 Onda je govorio o Bećiroviću.

"I još nešto. Ovaj sinhronizirani pritisak od član Predsjedništva i ambasadora i ova briga 18 sati prije sjednice je čudan. Niti su zvali niti su nas pitali, nisu ih svoje stranke ni zarezivali i sad imamo ljubav opozicije prema Bećiroviću i Arnautu. Zašto?", pitao je Čamdžić.

Povezani članci