Vaše priče

PULJIĆA BRINE POLITIKA SAD-a: Ima neka tajna veza Esobara sa Srbima

Ivica Puljić, čuveni bh. novinar i dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona aktivan je na društvenim mrežama. Puljić je komentirao i najnovije poruke State Departmenta.

-Evo izložbe koja je održana u Washingtonu uz pomoć ambasade Srbije. Kurator je bila Elizabeth Escobar, čiji je suprug Gabriel zadužen za Balkan u State Departmentu. Gospođa Escobar voli srpsku kulturu, poručio je Puljić na Twitteru.

Ne ide to tako. Sve je to legitimno, demokratski, ali nas zaboli kada supruga jednog takvog čovjeka tetoši zemlju koja nam je nanijela toliko zla. Ne ljudi, nego država, sistem u toj Srbiji, ondašnji i sadašnji. Ljudi su drugo, poručio je Puljić.

Inače, Puljić je nešto ranije komentirao poruku Dereka Cholleta:

-State Department postaje naporan koliko "miliju" Vučića samo da potpiše sutra sporazum o Kosovu. Razumijem diplomaciju, razumijem da žele postići cilj, pa hajde da vidimo kako će biti s Vučićem ako potpiše ono što međunarodna zajednica traži. Hoće li ga i dalje "milovati?", poručio je Puljić.

Podsjetimo, Chollet je jučer razgovarao s predsjednikom Srbije Vučićem kako bi izrazio snažnu podršku SAD-a sastanku s visokim predstavnikom/potpredsjednikom EU-a Borrellom u Bruxellesu 27. veljače. Pozdravio kontinuiranu predanost Srbije konstruktivnom angažmanu oko prijedloga EU za osiguranje mira i stabilnosti u regiji.

Povezani članci